LB-2021 - ENSCHEDE - Wandelgroep Twekkelerveld.
EDITIE: SPORT-, BEWEEG- EN LEEFSTIJLAKKOORD 
FOTO: Lars Smook LS20211116
LB-2021 - ENSCHEDE - Wandelgroep Twekkelerveld. EDITIE: SPORT-, BEWEEG- EN LEEFSTIJLAKKOORD FOTO: Lars Smook LS20211116 Foto: Lars Smook

Een goed lopend gesprek

Algemeen

Als je zelf in beweging bent, komen gesprekken ook in beweging. Dat was het uitgangspunt voor het organiseren van een wekelijkse wandeling van een paar kilometer in de wijk Twekkelerveld.
Door met een groepje een wandeling te maken, praat je over dingen die onderweg te zien zijn en kom je vanzelf op andere onderwerpen. Met elkaar of met een van de professionals die meewandelen.

De wandelgroep is ontstaan uit de Wijkgerichte Aanpak Gezonde Leefstijl en de vraag hoe de inwoners van de wijk Twekkelerveld in beweging én met elkaar in contact kunnen komen.
De oplossing was eigenlijk heel simpel: we organiseren elke week een wandeling van ongeveer uur waarbij iedereen welkom is en waarbij ook een professional meeloopt.

‘Al wandelend verbinden we de wijk’

We merken dat het aanhoren van verhalen van anderen helpt bij het makkelijker delen van je eigen verhaal. Als je naast elkaar loopt ontstaat er sneller een vertrouwensband dan als je tegenover elkaar zit. Dit geldt zowel voor het contact met de andere wandelaars als voor het contact met de hulpverleners.
Het doet de deelnemers echt goed om hun verhalen op deze vrijblijvende manier te delen, terwijl ze ondertussen ook nog eens een uur aan het bewegen zijn.

Het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord maakt het mogelijk dat diverse professionals wekelijks kunnen aansluiten. De deelnemers raken al wandelend niet alleen makkelijker in gesprek met elkaar, maar ook met een professional als daar behoefte aan is. Afwisselend lopen er medewerkers mee van bijvoorbeeld Mediant, Wijkteam Twekkelerveld, Sportaal, RIBW en Scoren in de wijk.”

Wil je een keer meewandelen? Dat kan! We starten elke dinsdagmiddag om 12.45 uur vanaf ’t Proathuus, Regulusstraat 10 (zijvleugel van De Paulusschool) en wandelen ongeveer een uur. Het kost niets en iedereen is welkom, ook als je niet in Twekkelerveld woont!

Patricia Vulker - Medewerker Wijkteams Enschede

Zit jij goed in je vel? Dat is een vraag die tegenwoordig speelt bij veel mensen. Of je het nou bij anderen checkt, of jezelf afvraagt; het gaat erover. In Enschede is ‘samen goed in je vel’ het credo van het Sport-, Beweeg- en Leefstijl akkoord.
De set van afspraken in dat Akkoord gaan over simpele zaken: gezondheid en geluk. In beweging komen is wat daarbij helpt.
En dat kan op allerlei manieren. Door te sporten, mensen te ontmoeten, je leefstijl te verbeteren of …? Bedenk het maar!
En dat is precies waar het Akkoord voor is. Ideeën mogelijk maken. Heb jij een idee voor meer beweging in de stad? Deel deze dan op www.samengoedinjevel.nl.

Je leest er ook over al die andere ideeën die door het Sport-, Beweeg- en Leefstijl akkoord Enschede al zijn mogelijk gemaakt.

Column Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52