De drie jubilarissen kregen een speldje van de KNMO en een oorkonde overhandigd.
De drie jubilarissen kregen een speldje van de KNMO en een oorkonde overhandigd.

Jubilarissen HOT in het zonnetje gezet na concert

Enschede - In 2020 waren er bij Harmonie Orkest Twente drie bijzondere jubilarissen, maar werd viering ervan uitgesteld door corona. Afgelopen zondag, na het buitenconcert op zorgboerderij de Viermarken, was het een goede gelegenheid om de drie jubilarissen alsnog te huldigen.

Jan Poort, 50 jaar lid, begon bij de Prins Hendrik Harmonie in Glanerbrug. ‘’Jij hebt lange armen, dus trombone is een geschikt instrument voor jou, zo werd gezegd. Discussie was verder niet mogelijk en zo geschiedde. Jan heeft ook als technische man veel betekend bij de verbouw van het clubgebouw aan de Schipholtstraat in Glanerbrug’’, aldus HOT.

Reinald van de Straat en Johan Talman vieren hun 60 jaar lidmaatschap. “Reinald begon als 7-jarig jochie bij de Prins Hendrik Harmonie. Hij is vanaf het begin drummer geweest. Ook zijn drie kinderen zijn jarenlang lid geweest van de muziekvereniging. Johan werd lid bij Kunst naar Kracht in Glanerbrug, in navolging van opa Talman op sax en vader op klarinet. Ook zijn moeder was actief bij de damesclub destijds. Hij heeft altijd trombone gespeeld. Jarenlang is hij ook voorzitter geweest van Kunst naar Kracht en heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de fusie tussen de Prins Hendrik Harmonie en Kunst naar Kracht en ook bij de latere fusie tussen SBE naar het huidige HOT.’’

Meer berichten