Soli DEo Gloria houdt op 2 juli in de Pathmoshal het Mega SDG Kids Festijn.
Soli DEo Gloria houdt op 2 juli in de Pathmoshal het Mega SDG Kids Festijn.

Concert Soli Deo Gloria in Pathmoshal

Algemeen

Onder het motto ‘De jeugd heeft de toekomst’ vindt op zaterdag 2 juli in de Pathmoshal een groot concert plaats: het Mega SDG Kids Festijn. Muziekvereniging Soli Deo Gloria –die volgend jaar alweer haar 130-jarig bestaan viert en daarmee een van de oudste muziekverenigingen van Enschede is– wil hiermee het harmonieorkest op de kaart zetten. ‘’Het is namelijk ontzettend leuk om samen muziek te maken.’’

Enschede - In samenwerking met Somnium Music en basisscholen De Fontein, De Bron, De Uitvinding, Het Zeggelt, Drakensteyn en Roombeek heeft het orkest een spetterende middag voorbereid. Hierbij zullen de scholen allen een eigen lied ten gehore brengen, waarbij zij muzikaal ondersteund worden door het orkest van SDG Enschede.
Daarnaast speelt het grote orkest muziekstukken uit onder anderen de films Jungle Book en Shrek. ‘’Ook is het concert een belangrijk podium voor het opleidingsorkest van Soli Deo Gloria. In dit orkest, speciaal voor beginnende muzikanten, spelen momenteel tien jeugdleden in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Omdat de vereniging het belangrijk vindt dat de jeugdleden enthousiast zijn en blijven over hun hobby wordt er veel in het opleidingsorkest geïnvesteerd. Zo ondernemen de jeugdleden regelmatig muzikale activiteiten, nemen zij deel aan regionale concoursen en staan er voor de rest van het jaar onder meer een voorspeelmiddag en verschillende kleine en grote concerten in de planning. De muziekvereniging hoopt het opleidingsorkest na 2 juli flink te kunnen uitbreiden met nieuwe jeugdleden. Om de kinderen verder enthousiast te maken is er dan ook op dinsdagavond 5 juli de mogelijkheid om verschillende instrumenten uit te proberen’’, aldus Soli Deo Gloria.

Nicole ter Morsche van Somnium Music heeft flink geoefend met de leerlingen van de basisscholen. ‘’Ook voor de leden van het opleidingsorkest was het een flinke uitdaging; zij moesten in korte tijd zes nieuwe liedjes met een hoge moeilijkheidsgraad leren spelen. Om ook de allerjongsten hun bijdrage te kunnen laten leveren, is speciaal voor hen een aparte partij geschreven. Zoals één van de liedjes die ten gehore gebracht worden al zegt ‘Muziek is van iedereen!’’’, aldus SDG.

Dat Soli Deo Gloria op deze manier de jeugd wil enthousiasmeren is niet voor niets. De aanwas van nieuwe leden is de afgelopen jaren mede door corona minder geworden. Door te investeren in het opleidingsorkest hoopt de muziekvereniging ook de doorstroom naar het grote orkest te stimuleren. ‘’Om ervoor te zorgen dat de jeugd die doorstroomt zich op kan trekken aan het niveau van het grote orkest is het belangrijk dat dit orkest van goede kwaliteit is. Daarom verwelkomt Soli Deo Gloria ook volwassen spelende leden met groot enthousiasme. Voor alle secties is aanwas ontzettend welkom. Voor meer informatie over het opleidingsorkest en het grote orkest van Soli Deo Gloria kunt u contact opnemen via info@sdgenschede.nl.’’

Het concert is van 15.00 tot 17.00 uur. Entree 3 euro.

van de redactie

‘minder aanwas van nieuwe leden, mede door corona’

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56