Deelnemers kunnen via Groene Loper Enschede met een flinke korting biologische bloembollen aanschaffen.
Deelnemers kunnen via Groene Loper Enschede met een flinke korting biologische bloembollen aanschaffen. Foto:

Gratis planten voor in de stoeptuinen

Algemeen

Tegels eruit, planten erin. Groene Loper Enschede geeft kosteloos honderd plantenpakketten aan buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties die hun straat of buurt willen opvrolijken. “Dus wil jouw straat ook een leuke geveltuin of boomperk? Meld je dan aan bij Groene Loper Enschede. Dit is één van de acties van Groene Loper Enschede tijdens de jaarlijkse Groene Burendag’’, aldus Groene Loper.

Enschede - “Je hebt vast wel een kaal stuk stoep of een boomperk in je buurt. Wat als dat nu eens gaat veranderen in een kleurig bloemenfestijn? Deze groene oases zorgen voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, bieden onderdak aan allerlei nuttige dieren en geven verkoeling tijdens hete zomerdagen. En niet onbelangrijk: de tuintjes vrolijken de hele buurt op! Ook zo’n mooi tuintje in jouw straat? Groene Loper Enschede geeft kosteloos honderd plantenpakketten weg aan geïnteresseerde buurtinitiatieven, zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties’’, aldus Groene Loper.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende pakketten: één voor in de zon en één voor in de schaduw. Beide pakketten zijn ook geschikt voor halfschaduw. In elk pakket zitten negen vaste planten en een zak turfvrije tuinaarde, goed voor één vierkante meter. Of voor een geveltuin van zo’n twee tot drie meter. Er geldt een maximum van twee pakketten per deelnemer. Aanmelden kan via www.groeneloperenschede.nl. “Op Burendag (zaterdag 24 september) kun je gezellig met je buren de geveltuin of boomperk aanleggen. Wil je nog meer doen om samen met je buren de buurt te vergroenen? En kun je hier wel wat financiën bij gebruiken? Kom dan op 21 juni tussen 18.30 en 20.30 uur naar Beien aan de Meeuwenstraat 160. Liever een digitale afspraak? Meld je dan aan via www.groeneloperenschede.nl. Groene Loper Enschede helpt je bij het aanvragen van financiën (tot 350 euro) bij het Oranje Fonds om jullie plan tijdens Burendag 2022 te realiseren. Denk daarbij aan een buurtmoestuin, fruitbomen, insecten- of wormenhotel, of een straatregenton.’’

De Groene Burendag met de stoeptuinenactie is één van de activiteiten die Groene Loper Enschede organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Enschede. Groene Loper Enschede wordt ondersteund door gemeente Enschede en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel).

bewoners betrekken bij groene leefomgeving

Bijeenkomst Groene Loper bij Beien op dinsdag 21 juni

van de redactie

Afbeelding
'Ik kom zelfs de kraanvogel tegen' 8 jun., 15:39
Afbeelding
Solar Boat Twente wint Regatta in Enkhuizen 8 jun., 14:23
Afbeelding
'Echte arbeidersclub' UDI is 90 jaar 8 jun., 13:24
Afbeelding
PW houdt internationaal veteranentoernooi 8 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 8 jun., 09:34
Afbeelding
De mening van Enschede: Armoede in 053 7 jun., 18:24
Afbeelding
Helemaal rood! 7 jun., 17:42
Afbeelding
Hoe kun je Duits personeel het beste inzetten om de Duitse markt te veroveren? 7 jun., 15:49