24-uurs kinderopvang voor ouders in cruciale beroepsgroepen

Enschede - Voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen is in Enschede 24-uurs kinderopvang beschikbaar. KOV Hebbes aan de Haaksbergerstraat heeft vanaf afgelopen weekend haar deuren hiervoor geopend. Er is voor deze locatie gekozen vanwege de geringe afstand tot het MST.

Kinderopvang ’s avonds en ‘s nachts
Door de coronacrisis wordt een zwaar beroep gedaan op medewerkers in cruciale beroepsgroepen. Het kan voor hen daardoor lastig worden werk te combineren met de zorg voor de eigen kinderen. Voor die ouders is er al noodopvang bij de kinderopvang voor de reguliere tijden. Daarnaast is er nu ook een 24-uurs opvang waar kinderen ’s avonds, ’s nachts en in het weekend opgevangen kunnen worden. Afgelopen weekend werd deze voorziening voor het eerst gebruikt. De opvang is gratis voor ouders.

Samenwerking van meerdere kinderopvangorganisaties
De 24-uurs opvang vindt plaats op de locatie van KOV Hebbes aan de Haaksbergerstraat 236. De kinderen worden zoveel mogelijk opgevangen door “bekende gezichten”. Dat betekent dat naast personeel van Hebbes ook pedagogisch medewerkers van bijvoorbeeld Humankind, Kinderdomein of Columbus Junior worden ingezet.

Mocht de locatie aan de Haaksbergerstraat vol zijn, dan wordt uitgeweken naar de locatie van Smallsteps aan de Calslaan. Daarnaast zijn via gastouderbureau Snoesje nog enkele gastouders beschikbaar voor 24-uursopvang.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden