De expo is gratis te bezoeken op kantoordagen van 9.00 tot 17.00 uur.
De expo is gratis te bezoeken op kantoordagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Expositie Maartje Punt in Amsterdam

Algemeen

Enschede – Documentair fotograaf Maartje Punt uit Enschede exposeert tot 22 juli een aantal fotokunstwerken in de Amstelkerk in Amsterdam. Op uitnodiging van Stichting Stadsherstel neemt zij deel aan de tentoonstelling ‘Luku/Omzien naar... Hoe Suriname inspireert en verbindt’.

Tijdens de tentoonstelling in de Amstelkerk is kunst van meerdere kunstenaars te zien, in diverse disciplines. Allen geïnspireerd door Suriname. De curator van de expositie heeft Maartje uitgenodigd wegens haar fotografie in Suriname.
Maartje heeft Suriname zes keer bezocht. De indrukwekkende gastvrijheid en de levendige geschiedenis van het land inspireerden haar tot de fotoserie ‘Akte van erkenning’, waarmee ze in 2015 afstudeerde aan de AKI kunstacademie in Enschede.
Dit project laat de relatie tussen Suriname en Nederland zien, met foto’s van bestaande Nederlandse invloeden die nog altijd zichtbaar zijn in Suriname. De fotoserie werd onder meer gepubliceerd door HP/De Tijd.

Voor de tentoonstelling heeft Maartje exclusief analoge foto’s geselecteerd. Deze maakte ze in Suriname met behulp van diverse camera’s, filmrollen en technieken. De filmrollen, variërend van 35mm tot 120mm-film, zijn vervolgens in Nederland ontwikkeld, waarbij de onmiskenbare sfeer van Suriname weer tot leven kwam.

De Amstelkerk is 350 jaar oud en onlangs compleet gerenoveerd en sinds kort weer open voor bezichtiging.

Afbeelding
Ontmoetingsbijeenkomsten bij Week Tegen Eenzaamheid 24 sep., 11:37
Afbeelding
Lezing focus stacking 23 sep., 14:49
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 23 sep., 13:50
Afbeelding
Project ukuSingers 23 sep., 11:52
Afbeelding
Gezocht: liedjes voor het Stadscarillon 23 sep., 11:28
Afbeelding
Vaandrig Leppink Groep houdt reünie 22 sep., 12:24
Afbeelding
Noaberdagen' bij Groencentrum Buurse 22 sep., 11:17
Afbeelding
Nieuwe dansgroep Lindy Hop van start in de Tor 21 sep., 12:44