Foto: PR

Rijksmuseum Twenthe is online geopend

Nu bezoekers tijdelijk niet meer naar het museum kunnen komen om samen te genieten van de kunst in de museumzalen, opent Rijksmuseum Twenthe haar virtuele deuren. Via de website en social media biedt RMT online-activiteiten aan, waardoor tentoonstellingen tóch kunnen worden bezocht en de collectie bewonderd.

Enschede - Bezoekers kunnen via de website van RMT een virtuele tour maken door de Schatkamers, de vaste collectiepresentatie rondom de topstukken uit de collectie. Deze tour toont de veelzijdigheid en rijkdom van de collectie. Men bewondert onder meer het poppenhuis van Anna Maria Trip in de zilverschatkamer, het impressionistische landschap Falaises près de Pourville van Monet in de landschappenschatkamer en Hans Holbeins indrukwekkende Portret van Richard Mabott.

Op de collectiewebsite van RMT kunnen bezoekers digitaal door de kunstcollectie wandelen en digitale tentoonstellingen bekijken. De nieuwste digitale tentoonstelling is die van publieksliefhebber Picasso & Matisse. Beauty is a line, zodat men thuis toch kan genieten van deze prachtige tentoonstelling.

Kunstwerk van de week
In samenwerking met 1Twente presenteren de conservatoren van RMT vanaf deze week ‘Het kunstwerk van de week’. In een zelfopgenomen vlog vertellen Josien Beltman en Thijs de Raedt over hun favoriete werken en kunstenaars. Deze vlogs zullen niet alleen terug te vinden zijn op 1Twente maar ook op de social media-kanalen van RMT.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden