Rare tijden

Wellicht overbodig, maar ik wil toch nog graag even melden dat het nog steeds ontzettend rare tijden zijn. Onze koning krijgt nog steeds een flinke subsidie om herten, zwijnen, hazen en fazanten af te schieten, de kolencentrales worden weer goed hard aangezet, waardoor er meer CO2 in de lucht komt en deze jongen heeft een doelpunt gemaakt op de Pindacup en dan ook nog Bergkampiaans.
En dan komt er ook nog een proef boven onze hoofden om vliegtuigen steiler te laten landen. Ik zou het niet hebben verzonnen, vliegtuigen steiler laten landen, als dat maar geen negentig graden wordt. Daar zijn toch ook helikopters voor uitgevonden?
En dat van die koning die belastinggeld krijgt om dieren af te schieten in zijn eigen wildtuin, daar lusten de honden geen brood van, toch.
En dan blijkt ook nog dat die kolencentraleboys alleen maar op een lager pitje zijn gaan draaien omdat er een fikse vergoeding vanuit het rijk tegenover stond.
Gelukkig gaat het dichter bij huis beter: het zwembad in Glanerbrug gaat weer open! Staat in het coalitieakkoord. Kost twee miljoen, maar goed, dan heb je wel een zwembad in Glanerbrug.
Al blijft het wat raar dat er in het Aquadrome in het buitenbad geen water zit, omdat dat te duur is. Niet het water, maar het verwarmen ervan denk ik. Misschien zijn er ook wel geen badmeesters. Wie zal het zeggen. Overal is personeelstekort, behalve in de politiek.
Wij hebben weer een nieuw college! En vooralsnog doen ze het prima. Zo wordt het ophalen van grof huisvuil weer gratis, lees ik in de tub. En komen er geen windmolens. We hebben ze ook al, in Lonneker en in Usselo. En bovendien waait het in Hengelo veel harder.
Wat onze wethouders ook gaan doen is patsers aanpakken. En dan op de Rotterdamse manier. Hup Feyenoord! Hoe het precies werkt? Dat wordt nog uitgezocht...

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Omdat het rare tijden zijn kan er ook wel een mooie oude foto bij, toch.

Column Hans Assink

Meer berichten