Foto: PR

Wadi Oldenzaalsestraat opnieuw ingezaaid

Op woensdag 8 april wordt de kapotgereden wadi aan de Oldenzaalsestraat opnieuw ingezaaid. Vlak voordat de Oldenzaalsestraat afgelopen vrijdag weer openging voor verkeer, werd een van de wadi’s moedwillig beschadigd. Een voorval waar vele inwoners zich erg aan stoorden. 

Enschede - Het bedrijf Hydroseeding.EU, dat verantwoordelijk is voor het inzaaien van de wadi’s, heeft aangeboden de wadi kosteloos opnieuw in te zaaien. “We zijn erg dankbaar voor dit aanbod. Het bevestigt maar weer eens de fijne samenwerking met alle verschillende partijen tijdens de herinrichting van de Oldenzaalsestraat”, aldus projectleider Annemiek van den Heuvel. “De komende weken wordt het project verder afgerond. De planning heeft gelukkig geen vertraging opgelopen door dit vervelende voorval.”

Hydroseeding
Bij het inzaaien van de wadi’s wordt gebruik gemaakt van een speciale techniek genaamd hydroseeding. Bij hydroseeding wordt er een mengsel van houtvezels met verschillende soorten graszaad in de wadi’s gespoten. Dit is belangrijk, omdat op deze manier de bodem van de wadi’s in stand blijft. Dit is noodzakelijk voor het effectief opvangen van overtollig regenwater.

Groen, droog, mooi
De gemeente Enschede heeft samen met vele partijen ruim een jaar gewerkt aan de herinrichting van de Oldenzaalsestraat. Naast de aanpak van wateroverlast, door het aanleggen van wadi’s en een immense ondergrondse waterberging, zijn er verschillende andere doelen gerealiseerd. Zo heeft de straat een compleet nieuw aangezicht gekregen met veel ruimte voor groen. Ook is er sprake van verbeterde kwaliteit van fietspaden en ruim opgezette stoepen. Dit maakt de Oldenzaalsestraat de perfecte plek voor iedere weggebruiker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden