Vanaf 14 april speciale calamiteitendienstregeling Keolis in Twente

Keolis voert vanaf 14 april opnieuw een speciale calamiteitendienstregeling in voor haar busvervoer in Twente. Uit de geplande evaluatie deze week van de aangepaste dienstregeling, die Keolis per 26 maart in Twente heeft laten ingaan, blijkt dat deze niet voor alle reizigers voldoende aansluit op de behoefte. Daarom is besloten een geheel nieuwe dienstregeling op te stellen. 

Hoe de dienstregeling er exact uit gaat zien is nu nog niet bekend. Wel worden er ’s morgens meer ritten aangeboden op buslijnen die belangrijke bestemmingen voor vitale beroepsgroepen aandoen. De treinen van Keolis rijden gedurende de coronacrisis nog altijd volledig volgens de gebruikelijke dienstregeling. Zodra de nieuwe dienstregeling bekend is, worden reizigers onder andere via www.keolis.nl/corona, de media en via de schermen in de bus geïnformeerd.

Evaluatie
Afgelopen dagen heeft Keolis, zoals van te voren gepland, de dienstregeling die is ingegaan op 26 maart geëvalueerd. Ook heeft de vervoerder de reizigers die op dit moment nog gebruik maken van het OV gemonitord en is de reizigersbehoefte in kaart gebracht. Samen met de berichtgeving van minister-president Rutte op 31 maart, waarin bekend werd dat de landelijke maatregelen verlengd worden tot en met 28 april, heeft dit Keolis doen besluiten om voor Twente een geheel nieuwe calamiteitendienstregeling op te stellen. Het uitgangspunt van de vervoerder is hierbij om vitale beroepsgroepen en reizigers die afhankelijk zijn van het OV tijdens de coronacrisis naar hun bestemming te kunnen blijven brengen. Deze nieuwe dienstregeling gaat in per 14 april.

Unieke situatie
Mark Oomen, regiomanager van Twents zegt het volgende over de aanpassing: “De crisis waarin wij ons allemaal bevinden is een unieke situatie, ook voor ons als vervoerder. Niet eerder hebben wij zoveel dienstpakketten gewijzigd als in de laatste weken. Dit vraagt om een groot aanpassingsvermogen van onze reizigers, chauffeurs en planningsmedewerkers en ik heb veel bewondering voor de manier waarop zij hiermee omgaan.”

“Op korte termijn was het niet mogelijk om een geheel nieuwe, aangepaste dienstregeling in te voeren. Dit is een proces dat gemiddeld twee tot drie weken tijd in beslag neemt. Daarom rijden we vanaf 26 maart met een bestaand dienstregelingspakket, waarmee we in de huidige omstandigheden (landelijke aangescherpte maatregelen en minder reizigers en personeel) volgens ons en onze opdrachtgever het beste vervoeraanbod konden bieden. Naar aanleiding van de evaluatie van deze week is besloten om voor Twente een speciale, aangepaste dienstregeling, te creëren die beter aansluit bij de behoefte van een gedeelte van onze reizigers, voornamelijk in de vroege uren.”

Keolis Nederland verzorgt met ruim 2300 medewerkers openbaar vervoer in Almere, Gelderland, Overijssel en Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Met 700 bussen en 25 treinen vervoeren wij jaarlijks 45 miljoen reizigers. Wij werken hierbij vanuit twee intrinsieke waarden; duidelijk en ondernemend. Wij bieden uitstekend openbaar vervoer aan onze reizigers zodat zij veilig en comfortabel van A naar B reizen. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis, die wereldwijd met 63.000 medewerkers openbaar vervoer verzorgt in 16 landen.

www.keolis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden