Extra toezicht met drones in het weekend

“Houd u, ook bij mooi weer dit weekend, aan de corona-maatregelen: minimaal 1,5 meter afstand en geen groepsvorming”, is de oproep van burgemeester Onno van Veldhuizen voor dit weekend. 

Van Veldhuizen realiseert zich heel goed dat mensen, na bijna drie weken thuisblijven, bij mooi weer naar buiten willen. “Als mensen erop uit trekken, dan hoop ik dat ze de rust opzoeken. Blijf weg van plekken waarvan je kunt aannemen dat er veel mensen zijn; ik denk dan aan het Rutbeek en onze mooie parken. Daarvoor geldt op dit moment: nu even niet. Geniet van het mooie weer, maar zoek vooral de ruimte op”. 

De Veiligheidsregio Twente en de gemeente Enschede zullen bij mooi weer de komende dagen extra toezichthouders en handhavers inzetten om te voorkomen dat op bepaalde plaatsen te veel mensen dicht bij elkaar komen. Daarmee wil men de kans op besmetting zo klein mogelijk houden. “We zijn nu op de goede weg om het virus onder controle te krijgen”, aldus Van Veldhuizen. “Het zou niet goed zijn dat we door één dag mooi weer, weer helemaal opnieuw moeten beginnen en straks nog langer thuis moeten blijven.” 

Komend weekend worden bij mooi weer ook drones ingezet om te controleren of het op bepaalde plaatsen niet te druk wordt. Omdat vrijwel heel Enschede een zogenaamde no fly zone is, wordt daarvoor het Droneteam van Space53 ingezet. Dit gespecialiseerde team is precies op de hoogte van alle regels die gelden voor het gebruik van drones in de gemeente Enschede.   

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden