Nieuw concept Maker Festival Twente
Nieuw concept Maker Festival Twente (Foto: Christina Bakuchava)

Nieuw concept Maker Festival Twente

Naar aanleiding van de noodmaatregelen in strijd tegen het coronavirus krijgt het Maker Festival Twente een andere vorm en een ander tijdstip. Tetem, de organisator van het festival, is het concept aan het door ontwikkelen in een online activiteitenprogramma in de maanden mei en juni én er komt een Maker Maand in oktober. Op die manier brengt Tetem het Maker Festival bij je thuis!

Enschede - Het Maker Festival Twente (MFT) op 6 en 7 juni en de Play & Learn dagen - het onderwijsprogramma van het MFT op 20 mei (Almelo), 27 mei (Hengelo) en 4 juni (Enschede) - kunnen helaas niet in de oorspronkelijke vorm plaatsvinden. Waar je op die dagen normaliter allerlei nieuwe technieken op locatie kunt zien en beleven, kunnen kinderen in mei en juni zelf online aan de slag vanuit huis. Tetem heeft namelijk iets nieuws ontwikkeld. Kinderen en jongeren krijgen Code-it@Home workshops aangeboden en kunnen zich inschrijven voor de Make-It@Home kits, ideaal om in de vrije tijd op te pakken. Het is leuk en leerzaam!

Code-It@Home zijn programmeer workshops - voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. De Make-It@Home kits zijn techniekworkshops voor kinderen van 6 t/m 12 jaar waar ze thuis veel plezier aan beleven én tegelijk wat van opsteken. Ontdek de kits van Make-it@Home, met keuze uit: Kunstige robot, Zonnecellen, Robot-hand en Elektronische wenskaart. Beide activiteiten worden in de komende weken verbreed. Met deze middelen creëren kinderen hun eigen MakerFestival@Home! Zo blijven ze hun technische vaardigheden ontwikkelen én wordt er ruimte geboden aan verschillende leervormen.

Volwassenen
Ook voor de events voor volwassenen is een nieuw programma ontwikkeld, Lablearning@home. Dit zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij ze kennismaken met de nieuwste technologieën en de bijbehorende software. Elke tweede woensdag van de maand wordt een nieuwe training aangeboden. Er wordt gewerkt met o.a. een lasercutter, een 3D printer en een 360 graden film. Het eerste event hiervan vindt plaats op woensdag 15 april. Dan kan iedereen die wil weten hoe een 3D voedselprinter precies werkt, live meekijken via Instagram Stories. Daar kun je de demonstratie 3D voedsel Maak & Print workshop@home van 19:30 tot 20:30 uur live volgen!

Oktober Maker Maand
Naast de online activiteiten in mei en juni wordt er dus ook hard gewerkt aan de invullen van een Oktober Maker Maand, waarin verschillende kleinschalige en @home activiteiten worden georganiseerd. Naast een aantal Lab-dagen met ruimte voor het experimenteren met software uit de Lablearning@home trainingen, zoekt Tetem waar mogelijk aansluiting met bestaande events van lokale en gelegenheidspartners in de regio.

Het concept van de zevende editie van het Maker Festival Twente is in verband met de noodmaatregelen in strijd tegen het coronavirus aangepast en wordt nog verder door ontwikkeld.

www.tetem.nl/makerfestival

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden