Studenten van A.S.V Taste helpen koken bij Huis en Haard, de opvang van het Leger des Heils
Studenten van A.S.V Taste helpen koken bij Huis en Haard, de opvang van het Leger des Heils (Foto: PR)

Vrijwilligerswerk in crisistijd: Stichting Present helpt hulpbehoevende Enschedeërs

Zelfs in coronatijd lukt het Present om vrijwilligers in te zetten. Juist nu iedereen in quarantaine zit, is het belangrijk dat Enschedeërs naar elkaar omzien, vooral naar de mensen die al in een kwetsbare situatie verkeren. Present weet waar deze mensen zich bevinden en helpt zieke en veelal eenzame stadsgenoten.

Enschede - Present is gewend om vrijwilligers in te zetten in groepsverband. Daarom kan een groep vrijwilligers nu een hulpbehoevende Enschedeër ‘adopteren’ tijdens de coronaperiode. Omdat inzet met de hele groep nu niet is toegestaan, vindt de inzet gespreid plaats: telkens komt een van de vrijwilligers uit de groep langs om te helpen. Vrijwilligers helpen met boodschappen doen, laten een hondje uit of halen een voedselpakket op bij de Voedselbank. Ook heeft de stichting vrijwilligers aan de slag bij een opvanglocatie van het Leger des Heils en zet ze mensen in om de Voedselbank te ondersteunen.

Daarnaast is Present stadscoördinator voor NietAlleen. Dit platform is door diverse organisaties, kerken, politieke partijen en tv-zenders speciaal voor deze coronaperiode opgericht om mensen die willen geven te verbinden aan mensen die hulp nodig hebben. Mensen die willen helpen of hulp nodig hebben kunnen bellen met telefoonnummer 0800-1322 of kijken op de website Nietalleen.nl.
In het gelijknamige nieuwe tv-programma laat de EO zien hoe, midden in de coronacrisis, mensen voor elkaar klaarstaan. Elke werkdag om 16.45 uur op NPO1 worden mooie reportages en inspiratie gedeeld.

Omdat Present Enschede hart heeft voor de mensen die eenzaam zijn, is zij een Fruitactie gestart. De stichting verzamelt donaties, waarmee ze fruitpakketten koopt om mensen in de hulpverlening een hart onder de riem te steken en te voorzien van wat extra vitamines. Deze fruitpakketten worden door vrijwilligers langsgebracht bij Enschedeërs thuis en op veilige afstand wordt door de vrijwilliger even een kort praatje gemaakt met de bewoner. Hulpverleners kunnen hiervoor cliënten aandragen bij Present Enschede.

Links
Website NietAlleen: https://nietalleen.nl/

Een fruitpakket doneren: https://stichtingpresent.nl/enschede/nieuws/fruitactie-doneer-een-fruitpakket-aan-een-eenzame-stadsgenoot/

Voor hulpverleners: cliënt aandragen voor een fruitpakket: https://stichtingpresent.nl/enschede/fruitactie-present-enschede/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden