Het plein voor de nieuwe streekwinkel kreeg een grondige renovatie. Het is nu weer een mooie ontmoetingsplek.
Het plein voor de nieuwe streekwinkel kreeg een grondige renovatie. Het is nu weer een mooie ontmoetingsplek.

Kom genieten bij Hannink’s Dientje

In Usselo opent deze week een nieuwe streekwinkel zijn deuren: Hannink’s Dientje. Bezoekers kunnen er genieten van heerlijke streekproducten, ambachtelijk ijs of een lekkere lunch. Daarnaast is het een mooi ontmoetingspunt voor de hele gemeenschap, iets waar een grote behoefte aan is in de kleine kern.

USSELO - Wie de afgelopen tijd door Usselo reed zal het vast opgevallen zijn: men is druk in de weer bij het voormalige restaurant Hanninkshof en de naastgelegen oude opslag. Een plek met een rijke geschiedenis; al vier generaties lang is het restaurant in bezit van de familie Hannink/Roerink. Ooit begonnen als dorpscafé en later uitgegroeid tot een volwaardig café-restaurant met feestgelegenheid.
Toen in 2019 de voormalige exploitanten Jojan Karsbergen en Sabine Hof besloten om te stoppen, ontstond een mooie kans om hier iets nieuws mee te doen. Als alles meezit zal het restaurant begin volgend jaar heropenen als bistro. Dit moet dan echt de huiskamer van Usselo worden.

Vanuit de gemeenschap van Usselo lag er al een tijdje een wens om een gezellige, centrale plek te hebben. Waar men elkaar kan ontmoeten, maar die ook uitnodigt om even in Usselo te blijven. De kern is nu nog vooral een ‘doorsjeesdorp’, zo vat eigenaar Diane Roerink dit samen. Ingeklemd tussen de drukke Haaksbergerstraat en de snelweg, maar slechts een enkeling stopt er. Zo ontstond het idee om de oude opslag om te toveren tot een streekwinkel met daghoreca, gesitueerd op een mooi ingericht dorpsplein.
De Hanninkshof ligt immers op een mooie plekje op de hoek van de Usselerhofweg en Boekelosestraat. Met het openen van een streekwinkel op deze locatie is er ook een cirkel rond. De naam, Hannink’s Dientje, is namelijk vernoemd naar de oma van Diane Roerink, Dientje Hannink. In 1943 nam zij samen met haar man Johan Warrink het dorpscafé en de kruidenierswinkel over van Dientje’s ouders.

Voor de familie is het openen van een winkel op zich niet bijzonder meer; in 1981 werd namelijk het merk Zuivelhoeve opgericht door Diane Roerink, op het erf van haar ouders. Inmiddels zijn er tientallen winkels door heel Nederland te vinden.
Opa Warrink hielp destijds met het opzetten van Zuivelhoeve. Hannink’s Dientje is dan ook zeker niet zomaar een winkel; de familie heeft immers een heel speciale band met de locatie. Het is ook een mooie manier om iets toe te voegen aan het dorp waar écht behoefte aan is.

Het assortiment van de nieuwe winkel bestaat voornamelijk uit streekeigen producten. Een hele waslijst aan regionale leveranciers is er te vinden; zoals vlees van ambachtelijk vleesbedrijf De Hoeve in Haaksbergen en Eibergen, biologische kip van de Veldhoeve in Albergen, zalm van rokerij Marle in Hellendoorn, pasta van Keuper uit Hengevelde, verse groente uit Rossum en uiteraard de zuivelproducten van Zuivelhoeve en andere leveranciers. Aangevuld met de beste broden, heerlijke kazen en allerlei eigengemaakte producten voor de fijnproever. Uiteraard met speciale aandacht voor wat het seizoen ons te bieden heeft.
Naast de verkoop van streekproducten is men er welkom voor een lekkere lunch of broodjes; ideaal om tussen de middag eens lekker te genieten op het terras op het nieuwe plein. Ambachtelijk ijs, gemaakt door de jongste telg van het familiebedrijf, maakt het plaatje compleet. De nieuwe streekwinkel zal in ieder geval de komende tijd zeven dagen per week geopend zijn, op zondagen vanaf 12.00 uur.


Kom ook eens langs en ontdek het nieuwe dorpsplein én de heerlijke streekproducten van Hannink’s Dientje. Gevestigd aan de Usselerhofweg 5 in Usselo

Meer berichten