Sterren uit de sixties op 1Twente Enschede

Vanwege Corona zijn er op 1Twente Enschede weinig live studio radio programma's. Dus ook niet op de vroege zondag van 9 tot 11 uur. Normaliter wordt op dat tijdstip Tijdloos Eduard en My Generation uitgezonden. In beide programma's altijd veel aandacht voor muziek uit Enschede.
My Generation, het jaren '60 muziekprogramma, wordt al sinds 1992 uitgezonden op de radiozender voor Enschede, eerst Radio Enschede, daarna heette het Enschede FM en nu 1Twente Enschede.

Deze vrijwillige quarantaine periode was er tijd om eens in het archief te duiken. Programma's gewijd aan die vele Enschedese groepen uit de jaren 60. De Enschedese sterren van toen, kwamen allemaal zelf langs in de studio. Ze vertelden graag hun belevenissen van destijds voor de microfoon en daar zitten sappige verhalen bij.
Het gaat over onder meer The Buffoons, The First Move, Honest Men, Hun, bestuursleden van Textielbeat en nog veel meer gasten.
Dit is een periode om eens wat oude uitzendingen opnieuw uit te zenden. Het was toen al terugkijken en dat geldt voor nu wel helemaal. Meer dan 50 jaar geleden.  Met veel muziek uit het hippie tijdperk, en de verhalen uit Enschede.

Zondagochtend 9 tot 11 uur, de radio op 1Twente Enschede, zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden