Historische Kring Glanerbrug komt met boek 'Stil... zwijgend'

Foto:


Het derde boek van de Historische Kring Glanerbrug wordt eind 2020 gepresenteerd. Het boek gaat over de uitzending van Glanerbrugse jongens en mannen naar NL- Indië en Nieuw Guinea tussen 1945 en 1962.

Glanerbrug - Het wordt een boek vol uniek fotomateriaal waarin het verhaal van de strijd wordt verteld en waarin ook persoonlijke verhalen van de Glanerbruggers aan bod komen. Ruim 130 jongens en mannen uit Glanerbrug, de Beekhoek en Dolphia werden uitgezonden en van meer dan 80 daarvan hebben we foto's en/of verhalen achterhaald. Met die schat aan informatie wordt het boek, met de titel 'Stil... zwijgend' samengesteld. 

"Stil... zwijgend" omdat de teruggekeerde jongens en mannen nauwelijks gehoor vonden voor hun ervaringen. De samenleving zweeg over deze bladzijde van de vaderlandse geschiedenis en dus hielden ook de uitgezonden veteranen in de meeste gevallen hun mond. De HKG wil het verhaal van die veteranen vertellen omdat zij dat verdienen. Ook 75 jaar na dato.

Het boek dat in een beperkte oplage wordt gedrukt is alleen per mail te bestellen bij wmeester@home.nl.

Dankzij diverse sponsoren wordt dit rijk geïllustreerde boek aangeboden voor 15 euro. Zijn er nog familieleden die ook uitgezonden zijn neem dan contact op met wmeester@home.nl of 053-4613366
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden