Enschedeër krijgt na bezwaar bijna twee uur meer thuishulp

Enschede - Wie in bezwaar gaat tegen te weinig hulp in de huishouding kan in de meeste gevallen aanzienlijk meer uren thuishulp tegemoet zien. Ten minste als men zich gratis laat bijstaan door jurist mr. Kevin Wevers uit Aalten óf advocaat mr. Linda de Widt uit Enschede.

De chronisch zieke René Beunders, woordvoerder van Stichting ‘Sociaal Hart Enschede’, ging op 24 oktober 2019 in bezwaar. Hij was van mening dat hij ten onrechte fors werd gekort op de huishoudelijke zorg. Hij ging namelijk van 5 uur en 5 minuten huishoudelijke hulp per week naar 3 uur en 40 minuten. Dit terwijl de thuissituatie en zorgbehoefte van Beunders ongewijzigd waren. De gemeente Enschede kon niet aantonen waarom zij deze forse urenkorting had doorgevoerd. Op verzoek van haar vond een gesprek plaats bij Beunders thuis met de Wmo-consulente en Jurist Wevers. Eindelijk viel op 12 maart j.l. de nieuwe beslissing bij Beunders op de deurmat. Het goede nieuws was dat hij voortaan 5 uur en 30 minuten hulp in de huishouding per week tegemoet kan zien.

Een tevreden Beunders: “Zo zie je maar weer, bezwaar maken loont. De gemeente Enschede heeft weer eens bakzeil gehaald. Ik raad daarom iedereen van harte aan gebruik te maken van onze collectieve Wmo-actie Gratis rechtshulp bij te weinig thuishulp. Die hebben we samen met de FNV speciaal opgezet voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten. Voor kwetsbare inwoners die zelf niet in staat zijn in bezwaar te gaan tegen een beslissing van de gemeente. Het is wel van belang dat men zich binnen de wettelijk bezwaartermijn van zes weken meldt. Maar ook als deze bezwaartermijn al weken of zelfs maanden is verlopen vragen onze Wmo-juristen gewoon een herziening aan. Men hoeft alleen maar te bellen of te mailen met één van onze Wmo-juristen en de rest gaat eigenlijk vanzelf”.

Mensen kunnen contact opnemen met jurist mr. Kevin Wevers uit Aalten, tel. 0543-537335, email info@juristwevers.nl óf advocaat mr. Linda de Widt uit Enschede, tel. 053-4300155, email info@advocatenkantoordewidt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden