Foto: PR

Met robot Double op afstand expositie bezoeken

Ontmoet Double, een op afstand bestuurbare robot, waarmee je door de tentoonstelling The Swarm in Tetem kunt rijden! Nu Tetem tijdelijk gesloten is voor publiek, kun je met Double op een unieke manier in de expositieruimte rondrijden en kijken. 

Enschede - De Double telepresence robot geeft iedereen - waar ook ter wereld - de kans om via de computer of Ipad/Iphone op twee plekken tegelijk te zijn. Besturing is eenvoudig middels Google Chrome en je toetsenbord of Ipad/Iphone. Via de webcam wordt realtime beeld en geluid verstuurd.

Wanneer kun je Double besturen?
Van 26 maart tot en met 5 april elke donderdag en zondag tussen 14:00 en 16:00 uur. Op donderdag 26 maart wordt voor 12:00 uur via de Tetem websie bekend gemaakt hoe je verbinding kunt maken met de robot!

Bekijk hier alvast de tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=tgcKsFsLLkw

Deze robot technologie stelt Tetem in staat om tijdens de corona crisis alsnog de tentoonstelling The Swarm digitaal open te stellen voor publiek. Met grote dank aan onze vrienden van Human Media Interaction & Robotica en Mechatronica van Universiteit Twente!

Over The Swarm
In de tentoonstelling The Swarm spelen kleine computers elk hun individuele rol. Als groep stellen ze een theatervoorstelling samen waarbij ze door verschillende geschriften reizen, van Kafka’s De Metamorfose tot artikelen over zwermintelligentie en onderzoeksdocumenten over de zesde massa-uitsterving. Hoofdrolspeler is een mestkever die wordt geconfronteerd met een existentiële crisis. The Swarm is ontwikkeld door Anne de Boer in opdracht van Tetem.

https://tetem.nl/event/met-robot-double-op-afstand-expositie-bezoeken/

Tetem, Stroinksbleekweg 16 Enschede

www.tetem.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden