Week van de Amateurkunst (WAK) wordt uitgesteld tot najaar


Coverfoto WAK 2019: enkele deelnemers van vorig jaar.
Coverfoto WAK 2019: enkele deelnemers van vorig jaar. (Foto: Elna Obreen)

Week van de Amateurkunst (WAK) wordt uitgesteld tot najaar

Enschede - De WAK (Week van de Amateurkunst) ldie gepland stond in juni gaat niet door. Het evenement wordt verplaatst naar het najaar. De exacte data volgen later, maar waarschijnlijk wordt dat ergens in oktober of november.

Enkele overwegingen bij dit besluit:

- Het doel van de WAK is om veel mensen naar optredens et cetera te laten komen. We weten nog niet hoe lang de epidemie gaat duren, maar dat deze in april voorbij is, lijkt erg onlogisch. We willen geen zaal vol mensen krijgen waarvan er een achteraf nog ziek blijkt te zijn.

- Verenigingen kunnen niet repeteren, en zich dus niet voorbereiden op een optreden.- Het is nog onduidelijk wanneer de grote culturele instellingen zoals theaters en musea weer open mogen. Met veel van die organisaties hadden we afspraken over bijvoorbeeld het gebruik van een ruimte/zaal of het aanbieden van een workshop. Hierover is nu ook geen zekerheid.

- Het ziekenhuis heeft al laten weten geen expositie te kunnen laten plaatsvinden. Heel erg begrijpelijk.

- Ook andere locaties zijn onzeker, zoals de horeca.Een deel van de deelnemers had zich al aangemeld voor de WAK via het deelnameformulier. Een ander deel was hier nog mee bezig.Alle aanmeldingen komen hierbij te vervallen. Als we een datum hebben voor het najaar, zal er ook een nieuw aanmeldformulier komen.

- De WAK Nacht op woensdag 10 juni gaat bij deze dus ook niet door. Dit onderdeel willen we meenemen in de WAK plannen voor het najaar. Hiervoor wordt dan een nieuwe oproep gedaan.

- Doordat de WAK niet doorgaat, zijn ook de WAK-speelplekken bij Kunst in het Volkspark komen te vervallen. Volgend jaar wordt de samenwerking tussen Kunst in het Volkspark en de WAK weer opgepakt.

Opnieuw aanmelden
De deelnemers die over een van deze twee onderdelen contact hadden met ons, zijn uiteraard welkom om zich weer aan te melden met een activiteit zodra we de nieuwe WAK data hebben. Wat de samenwerkingsmogelijkheden voor de WAK in het najaar precies zijn kunnen we nu nog niet zeggen.Natuurlijk zijn alle organisaties vrij om te bepalen of ze een eigen georganiseerde activiteit in juni door laten gaan of niet. Wij gaan echter voor juni geen gezamenlijke WAK krant maken en ook de activiteiten niet op de WAK website plaatsen.

Laat je jullie activiteit wel doorgaan, dan vragen we je om dit zelf te gaan promoten.Meld dit dan a.u.b. ook via  info@cultuurinenschede.nl, zodat we jullie activiteit nog wel via de Cultuur-in-Enschede social media kunnen delen!Laat tenslotte het ook weten als je toffe online activiteiten hebt, waarmee je nu (of in de periode tot aan juni) mensen wilt bereiken die thuis moeten blijven. Deze delen we graag. We hopen op jullie begrip.

Vragen? Meld het bij Jacintha Blom, Cultuurcoach Enschede
email: jacintha@cultuurinenschede.nl
telefoon: 06-10539476
website: www.cultuurinenschede.nl
postadres: Postbus 437
7500 AK Enschede

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden