Voedselbank Enschede
Voedselbank Enschede (Foto: Betty Morsinkhof)

Voedselbank Enschede-Haaksbergen blijft open

Enschede - Het Corona-virus heeft natuurlijk ook voor de leiding en vrijwilligers van Voedselbank Enschede-Haaksbergen gevolgen, maar de Voedselbank is voor de cliënten zó belangrijk dat men er alles aan doet om open te kunnen blijven.

''Een aantal vrijwilligers moet om gezondheidsredenen even thuis blijven, maar gelukkig leven velen met ons mee en krijgen we veel hulp aangeboden'', zo laat men weten.
''Ondanks dat wij voor zo’n 500 huishoudens pakketten verzorgen hebben wij er door kleine aanpassingen van de werkwijze voor kunnen zorgen dat er geen rij wachtenden ontstaat; daardoor is het voor cliënten en vrijwilligers zo veilig mogelijk. Door de andere werkwijze zijn er hooguit enkele tientallen mensen tegelijk in de hal. Veel van onze cliënten laten weten erg blij te zijn dat de Voedselbank hen kan blijven helpen.''

De aanvoer van voedsel is wel afgenomen: dat komt mede door het hamsteren bij de supermarkten. ''We hopen dat dit binnenkort stopt! Wel krijgen wij nu vanuit de horeca-wereld veel mooie verse producten aangeleverd: door alle gedwongen sluitingen kunnen die niet meer verkocht worden.
Heeft u nog producten voor de Voedselbank? Onze cliënten zijn er blij mee! Bel met Wim Sprakel, 06-12584972.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden