Foto: PR

Mooie initiatieven vanuit de stad op enschedesamensterk.nl!

Enschede - Het coronavirus legt een groot deel van Nederland plat. Ook in Enschede zijn de gevolgen groot. Gelukkig worden er veel mooie initiatieven opgestart om elkaar te helpen.  Initiatieven om enerzijds de ondernemers te ondersteunen in deze moeilijke tijden en anderzijds om bewoners te inspireren voor activiteiten die vanuit huis ondernomen kunnen worden. Om al deze mooie initiatieven een podium te geven, heeft Enschede Promotie een website gelanceerd waarop alle initiatieven zijn gebundeld:  www.enschedesamensterk.nl

Enschede, samen zijn we sterk
Van horecaondernemers die maaltijden thuis bezorgen, tot het gratis online lezen van boeken via de bibliotheek. Van een web-expositie van het Rijksmuseum Twenthe, tot een filmtheater in eigen huis van Concordia. Alles krijgt een plek op www.enschedesamensterk.nl. Daarnaast zijn er ook allerlei hulpacties voor ondernemers in de stad die het moeilijk hebben in deze tijden. “We werden afgelopen dagen overspoeld met meldingen van prachtige initiatieven vanuit de stad. Om dit te bundelen hebben we een website gelanceerd waar alles op vermeld kan worden”, aldus Marieke ter Brugge, directeur van Enschede Promotie.

In deze moeilijke tijden blijkt dat Enschede niet bij de pakken neer gaat zitten en dat er allerlei initiatieven ontstaan. De creativiteit, het noaberschap en de Enschedese mentaliteit van alle inwoners is duidelijk zichtbaar in deze tijden van crisis.

Evenementen en voorstellingen afgelast
Vanwege het coronavirus zijn er verschillende maatregelen getroffen door het Nederlandse Kabinet. Alle evenementen, voorstellingen en activiteiten in Nederland waar meer dan 100 personen aanwezig zijn worden tot en met 6 april geannuleerd. Daarnaast zijn ook alle eet- en drinkgelegenheden dicht tot en met 6 april. Dit geldt ook voor Enschede.

Daarnaast hebben ook veel culturele instellingen in Enschede hun deuren gesloten en daarmee ook hun voorstellingen geannuleerd tot en met 6 april. Dit geldt o.a. voor: Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Concordia Film Theater Expositie, Metropool, Rijksmuseum Twenthe, De Museumfabriek, Tetem, Jazzpodium de Tor, Fotogalerie Objektief, Bibliotheek Enschede en Kaliber Kunstenschool. Op de websites van de desbetreffende instellingen staat meer informatie, nieuwe data van voorstellingen of andere activiteiten die ze nu organiseren of opzetten.

Vrijetijdsaanbod
De meeste vrijetijdslocaties hebben hun deuren gesloten t/m 6 april. Dit geldt voor alle bioscopen in Enschede, maar ook Holland Casino, alle zwem- en binnensportlocaties van Sportaal (waaronder Aquadrome), alle speelparadijzen (o.a. Avontura, Ballorig, Monkey Town) en alle locaties op Go Planet Parc. Ook alle horecagelegenheden, sportaccommodaties, fitnesscentra en sauna's zijn gesloten t/m 6 april. Coffeeshops bieden de mogelijkheid om af te halen. Eten en goederen bestellen en laten bezorgen of afhalen is vooralsnog wel toegestaan. De dinsdag- en zaterdagmarkt in Enschede gaan vooralsnog gewoon door. Ook winkels blijven vooralsnog gewoon geopend. Wel passen veel winkels hun openingstijden aan. Op hun websites of social media pagina’s staan de openingstijden die zij hanteren.

Moeilijke tijd voor vrijetijdseconomie
Waar de Enschedese vrijetijdseconomie normaal gesproken op jaarbasis miljoenen euro’s omzet, is dat in deze tijden flink afgenomen. “Wij leven mee met alle organisaties, instellingen en mensen die deze crisis treft en we gaan de komende periode kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat we gezamenlijk weer op niveau kunnen komen van voor de coronacrisis”, aldus Marieke ter Brugge.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden