Dansstudio Focus verbindt in tijden van sociale afstand


Foto: PR

Dansstudio Focus verbindt in tijden van sociale afstand

In deze tijden van onzekerheid neemt dansstudio Focus uit Enschede een uniek en positief initiatief. Vooruitlopend op het sluiten van de scholen in Nederland start dansstudio Focus vanaf maandag 16 maart met het aanbieden van online lessen aan al haar leden. En nog beter: iedereen in Nederland kan meedoen via het YouTube-kanaal van de Enschedese dansstudio. Goed nieuws voor iedereen in Nederland die opziet tegen sociaal isolement en verveling.

Enschede -  Onder de noemer Focus iDance verzorgen negen vakdocenten van Focus toegankelijke lessen die live op YouTube zijn te volgen. Er is een breed lessenaanbod, van Jazz tot StoelYoga en van ballet tot Hip Hop. De niveaus lopen uiteen van peuter tot 50plus en van beginners tot gevorderden. De Enschedese dansstudio heeft zich laten inspireren door de oplossing die hogescholen en universiteiten bieden aan hun studenten; we gaan online gewoon verder. Het is een hele uitdaging om in zeer korte tijd alle lessen online aan te bieden. “Dat kan alleen met een deskundig en gemotiveerd docententeam” vertelt eigenaar van de dansstudio, Francesco Bekkema. “Als team willen wij ook in tijden van crisis met positieve initiatieven komen om mensen te inspireren en te verbinden. Ik ben bijzonder trots op mijn vakdocenten”.

Focus gaat vanaf maandag 16 maart live online lessen geven via het YouTube kanaal van de studio. De lessen zijn niet afgeschermd, maar juist voor iedereen in Nederland toegankelijk. Doordat het live is kunnen deelnemers niet alleen vragen stellen maar zelfs in verbinding komen met andere dansers, sporters en yoga-beoefenaars uit heel Nederland. “We hopen verveling tegen te gaan, maar vooral mensen met elkaar in verbinding te brengen”. Komt het tijdstip niet uit, dan kan je altijd de lessen op een ander tijdstip via YouTube volgen.

“Zodra de laatste RIVM-richtlijnen bekend werden, zijn wij begonnen met het uitwerken van ons initiatief” vertelt de 35-jarige dansschoolhouder. Al 11 jaar verzorgt hij dans- en theaterlessen in zijn studio aan de Zuiderspoorstraat 7 in Enschede. Dit is werkelijk een unieke situatie. “Je kunt je niet voorstellen dat de danslessen voor onze leden, waar wij als team zo hard voor werken, stil komen te liggen. Daarom hebben we als team zo hard gewerkt aan Focus iDance. Alle negen vakdocenten hebben vanuit hun eigen specialiteit toegankelijke lessen gemaakt voor alle verschillende niveaus. We kijken er erg naar uit om deze lessen met echt iedereen te delen. Hopelijk kunnen we mensen in Nederland hiermee het gevoel geven dat het leven doorgaat. Dat ze ook in tijden van crisis, lekker kunnen blijven bewegen met elkaar”.

Kijk voor het rooster van de online lessen op focusstudio.nl De online live lessen kun je volgen via het Focus YouTube kanaal: www.youtube.com/DansstudioFocus/videos 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden