Enschede Marathon 2018
Enschede Marathon 2018 (Foto: Franklin Veldhuis)

Enschede Marathon afgelast wegens coronavirus

Enschede Marathon, die op zondag 19 april zou worden georganiseerd, gaat niet door. Ook de Twee van Enschede op zaterdagavond 18 april is afgelast, evenals het congres ‘Get Ready’ op 16 april. Het hardloopevenement, dat dit jaar voor de 52e keer zou worden gehouden, kan geen doorgang vinden vanwege de aanhoudende dreiging van het coronavirus.

Enschede - De organisatie heeft het besluit moeten nemen na intensief overleg met diverse instanties en acht het onverantwoordelijk om in deze tijd een evenement van deze omvang te organiseren waarbij een groot beroep gedaan moet worden op de medische capaciteit die nu natuurlijk onder zware druk ligt.

“We vinden het verschrikkelijk jammer dat de Enschede Marathon dit jaar niet door kan gaan”, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “Als organisatie wil je een dergelijk besluit natuurlijk niet nemen. Maar de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers en supporters gaat uiteraard boven alles. En gezien alle ontwikkelingen de laatste dagen/weken hebben we helaas geen andere keuze dan het evenement af te gelasten.”

De vraag of de marathon later in het jaar alsnog wordt georganiseerd kan Melief op dit moment nog niet beantwoorden. We willen dit graag, maar het is van een hoop factoren afhankelijk of dit mogelijk is. We gaan het in ieder geval serieus onderzoeken en proberen de deelnemers hierover zo snel mogelijk te informeren.

Kijk voor meer informatie over Enschede Marathon op enschedemarathon.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden