coronavirus
coronavirus (Foto: Pete Linforth via Pixabay )

Veel activiteiten afgelast vanwege coronavirus

 Enschede   - Vanwege het coronavirus zijn er ook in Enschede talrijke activiteiten en evenementen afgelast. Hierbij een overzicht van gemelde afgelastingen.

Open dag crematorium 
De oorspronkelijk op 28 maart geplande open dag van het vernieuwde crematorium in Enschede is in verband met het coronavirus uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus heeft Crematoria Twente ook maatregelen getroffen. Conform de richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen van de brancheverenigingen van Uitvaartondernemingen, begraafplaatsen en crematoria is besloten om vanaf zaterdag 14 maart niet meer dan 100 personen bij een plechtigheid toe te laten. Deze richtlijn geldt tot en met 31 maart. Mochten er landelijk wijzigen zijn waardoor deze richtlijn aangepast moet worden dan wordt dit gemeld op de website. 

Open dag crematorium
De oorspronkelijk op zaterdag 28 maart geplande open dag van het vernieuwde crematorium in Enschede is in verband met het coronavirus uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

The Crucifixon  
De Chr. Geref. Gemengde Zangvereniging Crescendo heeft besloten de uitvoering van The Crucifixion van John Stainer, die gepland stond op 4 april in de Noorderkerk, af te gelasten.

Jazzconcerten
Alle concerten in Jazzpodium de Tor vanaf nu tot en met 31 maart zijn geannuleerd. Meer info op jazzpodiumdetor.nl

Heerlijcke Vintage
Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom de Corona crisis waardoor alle evenementen tot 1 juni zijn geannuleerd, heeft de Heerlijcke Vintage haar datum in maart bij de Performance Factory Enschede doorgeschoven naar zondag 1 november.

Zuiderspeeltuin
In overleg met het RiVM de Ouderenbond en de Nuso heeft de Zuiderspeeltuin besloten om alle activiteiten stop te zetten in de speeltuin tot 6 april. De speeltuin buiten blijft gewoon geopend.

Sport- en zwemlocaties gesloten
In verband met de verscherpte richtlijnen vanuit de overheid heeft Sportaal besloten om alle zwem- en binnensportlocaties tot en met 31 maart te sluiten. Bewegingsonderwijs voor scholen blijven we faciliteren in lijn van de rijksoverheid. Voor de buitensportaccommodaties van Sportaal volgen wij de richtlijnen van de sportbonden.

Open Huizen Dag
In verband met het coronavirus heeft de NVM de NVM Open Huizen Dag op 28 maart 2020 afgelast. De eerstvolgende editie staat gepland op zaterdag 3 oktober 2020.

Wilminktheater en Muziekcentrum
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede stelt voorstellingen t/m 31 maart uit. Alle voorstellingen en concerten in het Wilminktheater, Muziekcentrum, Grote Kerk en De Kleine Willem vanaf nu tot en met dinsdag 31 maart zijn uitgesteld. Aanleiding zijn de nieuwe maatregelen die de overheid heeft aangekondigd vanwege het coronavirus.

Open dag in MST
Vanwege het coronavirus kiest MST er uit voorzorg voor om de open dag op zaterdag 21 maart niet door te laten gaan. De open dag van ons ziekenhuis zou naar verwachting duizenden mensen trekken. In Nederland zijn diverse grote evenementen afgelast, omdat juist veel mensen bij elkaar de kans op infectie vergroot.

Rijksmusuem Twenthe en de Museumfabriek
In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluiten het Rijksmusuem Twenthe en de Museumfabriek de deuren voor het publiek tot en met 31 maart.

Bingo Meros 
Vanwege het heersende coronavirus is de geplande bingo op zaterdag 28 maart bij Meros aan de Jan Vermeerstraat te Enschede gecanceld. De eerstvolgende bingo die gepland staat is op zaterdag 25 april.

Open dag Twense Zorgcentra
Wegens het coronavirus zijn alle activiteiten tijdens de Ontdekdezorg Week van De Twentse Zorgcentra geannuleerd. Ook de van contact naar contract dag op 28 maart gaat niet door. De Twentse Zorgcentra wil er alles aan doen om de risico’s voor de cliënten, hun verwanten en de medewerkers zo klein mogelijk te houden. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.werkenbijdetwentsezorgcentra.nl.

Herdenking bevrijding
Vanwege het coronavirus en de maatregelen die de regering heeft afgekondigd, zijn wij genoodzaakt de bevrijdingsherdenking op de Oosterbegraafplaats af te gelasten. Het “1 april 1945”comité Enschede wenst u een goede gezondheid toe en dat we als samenleving deze crisis goed doorkomen.

Herdenking Stolpersteine
De geplande herdenkingsceremonie, die gepland stond op 31 maart, bij de Stolpersteine die in 2020 in Enschede zijn gelegd, kan niet doorgaan. ''Dit vloeit voort uit de maatregelen die in ons land ter bestrijding het corona-virus zijn getroffen. Als later dit jaar deze bijeenkomst alsnog gehouden kan worden, zullen wij u tijdig informeren'', zo meldt Bart Cras, voorzitter projectgroep Stolpersteine Enschede.

Streep door Lonneker Passie
Een jaar geleden startte in Lonneker al de voorbereiding voor een passietocht op 3 april door het dorp, maar in verband met het coronavirus is daar nu een streep doorgehaald. De regiegroep wil de Passie doorschuiven naar volgend jaar.

IVN Enschede
Zoals zovelen moet ook IVN Enschede ook haar activiteiten en wandelingen tot nader order afgelasten. De Houwbeekwandeling op 26 maart gaat dus ook niet door.

 De Schaddenrieders 
De Twentsche Boerendansgroep De Schaddenrieders uit Enschede laat weten dat haar traditionele eiergadder’n en daarmee het aanbieden van de ingezamelde eieren ging aanbieden aan diverse instellingen in de gemeente Enschede, niet doorgaat. Ook de Palmpasenoptocht is gecanceld.

 Kapel van de Koninklijke Luchtmacht   
Het concert ‘Sounds of Freedom’ van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht op woensdag 1 april - de dag dat Enschede 75 jaar geleden bevrijd is - is geannuleerd.

Week van de Amateurkunst (WAK)
De Week van de Amateurkunst (WAK) gaat niet door in juni, het evenement wordt verplaatst naar het najaar, waarschijnlijk wordt dat ergens in oktober of november. Alle aanmeldingen komen hierbij te vervallen. Als er een datum is voor het najaar, zal er ook een nieuw aanmeldformulier komen. De WAK Nacht op woensdag 10 juni gaat eveneens niet door.

SHOT
Het uitwisselingsconcert dat Studenten Harmonie Orkest Twente (SHOT) samen met de Littleton High School uit Colorado (VS) zou geven op 21 maart in de Ontmoetingskerk, is wegens het heersende coronavirus afgelast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden