Foto uit een van de landen, waar ZOA werkt
Foto uit een van de landen, waar ZOA werkt (Foto: ZOA)

Collecteweek ZOA voor slachtoffers oorlogen en rampen

Enschede - In de week van 23 tot en met 28 maart collecteren vrijwilligers in de gemeente Enschede voor stichting ZOA. De hulporganisatie vraagt aandacht voor de ruim 71 miljoen mensen die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. De opbrengst van de collecte wordt ingezet op plekken waar de nood het hoogst is.

Je moet er toch niet aan denken dat je door een oorlog of een natuurramp alles kwijtraakt! Toch overkomt dit ieder jaar tienduizenden mensen. De medewerkers van ZOA vangen hen ter plekke of in een buurland op en helpen daar de mensen met de meest noodzakelijke goederen. Ook na een ramp blijft ZOA om te helpen totdat de mensen weer op eigen kracht verder kunnen.’

Donatie per SMS
Ook in Enschede en omgeving wordt dit jaar een collecte voor ZOA georganiseerd. Met de opbrengst van de collecte kan ZOA mannen, vrouwen en kinderen in oorlogsgebieden ondersteunen. De collectanten hopen dan ook u aan de deur te ontmoeten. Heeft u geen geld in huis, of loopt u de collectant mis? Dan kunt u ook doneren door ‘ZOA’ te sms’en naar 4333 (eenmalig €3,00).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden