Foto: PR

Enschede dansers vallen in de prijzen

Zondag 8 maart beleefden twee nieuwe Enschedese wedstrijdteams hun vuurdoop. Tijdens de danswedstrijd "Make It Move!" in Nieuwegein betraden ze voor het eerst het podium en met succes. De dansers van Focus hebben zowel de 1e als 2e plek behaald in de categorieën Show en Modern-Jazz. 

Enschede - De Enschedese dansstudio Focus startte dit seizoen met twee nieuwe wedstrijdteams: Junior en Elite. Beide teams bestaan uit fanatieke dansers van resp. 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar. Wekelijks trainen de jonge danseressen op vrijdag in de studio's van Focus aan de Zuiderspoorstraat 7. Tijdens de wedstrijdteam trainingen worden ze behoorlijk uitgedaagd. Er zijn vijf dansdocenten met elk hun eigen specialiteit, die de dansers trainen en scholen in een breed scala aan dansstijlen: Jazz, Modern, Ballet, Acro Jazz en Hip Hop.

Na maanden trainen mochten de teams op zondag 8 maart eindelijk het podium betreden. Het Focus Junior wedstrijdteam behaalde met 7,08 punten een welverdiende tweede plek in de categorie Showdans. Het Focus Elite wedstrijdteam scoorde met 9,11 punten uitzonderlijk hoog. Daarmee behaalden ze de eerste plek in de categorie Modern-Jazz.

'We houden van uitdagingen'
"We willen onze dansers niet alleen een technisch uitstekende basis mee geven. Ze moeten ook leren wat samenwerken en respect voor jezelf en voor andere betekent", vertelt de trotste hoofdtrainer van beide teams Kim Hilderink. Kim is sinds de start van de teams erg betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van elke danser. Ze maakt voor iedereen een persoonlijk lesrooster, zodat de dansers naast hun team trainingen op vrijdag ook de rest van de week veel dansen. "We houden van uitdagingen en zijn altijd op zoek naar nieuw talent" vervolgt ze. "Daarom zijn er in juni weer audities voor beide teams. We nodigen alle talentvolle Enschedese dansers van 8 t/m 17 jaar uit om mee te doen."

Wil je de Enschedese Focus dansers aanmoedigen? Op 18 april strijden beide teams weer voor een eerste plaats tijdens het grootste dansfestival-wedstrijd van Noord Nederland, het IFDK in Jubbega. Of bewonder ze tijdens de DanceStars European Championships 2020 in Assen tijdens het weekend van 22 t/m 24 mei.

Meer over de teams, wedstrijden en audities vind je op de website van Focus: www.focustudio.nl of mail naar kim@focusstudio.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden