Foto: Vincent van den Hoogen

Kinderen van Toppers op Zondag leren over horecavak bij Resto VanHarte

Enschede - Op 16 en 30 maart bezoeken 21 kinderen van Stichting Weekendschool Toppers op Zondag Resto VanHarte. Het gaat om leerlingen uit groep acht van OBS Het Pathmos. In twee workshops leren ze over koken in een professionele keuken, samenwerken en over werken in de horeca. Onder begeleiding van de Enschedese Resto VanHarte kok Jan Sijbom zullen ze zelf twee keer een lekkere, gezonde maaltijd bereiden. Aan het eind van de tweede sessie mag elke jonge kok twee familieleden uitnodigen om lekker te komen proeven.

Toppers Op Zondag biedt gemotiveerde kinderen de mogelijkheid om hun horizon te verbreden op educatie, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied. Bij de weekendschool maken de jongeren kennis met allerlei beroepen, bedrijven en instellingen. Het is een mooie kans voor hen om vooruit te kijken naar de toekomst, zich te ontplooien en meer van de wereld te ontdekken. Alice van Keulen van Stichting Weekendschool Toppers op Zondag: “Ik ben heel enthousiast over deze samenwerking met Resto VanHarte. Hier kunnen kinderen leren over het horecavak, over werken in teamverband, maar ook over de functie van een sociaal restaurant voor de buurt.”

Jan Sijbom, horecamanager bij Resto VanHarte: “Koken is hartstikke hot onder jongeren. Ik ben blij dat ze bij Resto VanHarte komen om meer te leren over het vak. Bij ons leren ze over koken en gezond eten. Daarnaast leren we kinderen met een budget om te gaan. Het is voor ons ook een kans om nieuwe mensen kennis te laten maken met ons concept. De kinderen en de ouders komen uit de buurt. We hopen hen dan ook vaker te ontvangen voor een gezond driegangendiner voor slechts zes euro tijdens onze vaste resto-avond in de speeltuin van Stadsveld Enschede.”

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden