Technologie kan bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen.
Technologie kan bijdragen aan de zelfredzaamheid van mensen. (Foto: Stockfoto)

Zorgtechnologiedag bij de Posten

Wilt u beeldbellen met uw familie? Wilt u weten hoe WhatsApp werkt of waar u op moet letten als u een app downloadt? Kom dan op 17 maart naar de Posten en ontdek hoe technologie u kan helpen.

Enschede - De maatschappij verandert continu en de zorg verandert mee. Zo blijven kwetsbare mensen langer thuis wonen en wordt er in zorginstellingen complexere zorg geleverd. Gelukkig groeien de technologische mogelijkheden met de dag; technologie kan steeds vaker een antwoord zijn op de zorgvraag. Ze kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan de zelfredzaamheid en het welzijn van mensen.

Dit vraagt om digitaal fitte klanten en professionals. Daarom organiseert zorgorganisatie de Posten op 17 maart een technologiedag voor bewoners en mantelzorgers, medewerkers én wijkbewoners.

Op het programma staan tal van workshops. Van het gebruik van WhatsApp en Veiligheid op internet tot Wetenswaardigheden voor computergebruik. Seniorweb beantwoordt uw vragen over computers, tablets en smartphones en medewerkers van de Posten denken met u mee hoe zorgtechnologie u thuis kan helpen.

Uitproberen
In de grote infotruck van de Technologie & Zorg Academie kunt u allerlei technologische producten uitproberen en in Restaurant De Brink is een informatiemarkt.

Kortom: een boordevol programma, vol handige tips en wetenswaardigheden om het leven een stukje makkelijker te maken. De technologiedag vindt plaats op 17 maart van 10:00 tot 16:00 uur in en om de Posten. De toegang is gratis. Meer informatie over het programma vindt u op www.deposten.nl/technologiedag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden