M-Pact
M-Pact (Foto: JE)

Hartjes werken hartveroverend

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 16e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. M-Pact doet mee. Zij gaan vrijdag 13 maart van 13.00 tot 15.00 uur de stad veroveren met hun hartenactie. Zoals afgelopen jaren klampen passanten de hartjes aan, willen ze knuffelen en ermee op de foto. Een lach op het gezicht is gegarandeerd. De hartjes werken al jaren hartveroverend. Wie er in zitten? Dat blijft geheim. “We willen aandacht geven aan het vrijwilligerswerk’’, zegt Lily Hartmans van M-Pact. “Hart voor vrijwilligers, niet alleen tijdens de twee NLdoet dagen maar het hele jaar door!”.

Enschede – M-Pact houdt zich bezig met vrijwilligerswerk, educatie en participatie. M-Pact Vrijwilligers is doordeweeks bereikbaar in de centrale bibliotheek aan de Pijpenstraat in het Huis voor Taal & Meedoen. “Vrijwilligerswerk is echt belangrijk voor de stad’’, zegt Lily Hartmans.  “Je kunt als vrijwilliger nieuwe talenten ontdekken en je leert andere mensen kennen.” Creativiteit inzetten en ervaring opdoen zijn andere pluspunten. “Vrijwilligerswerk biedt kansen om je horizon te verbreden’’, zegt Hartmans.

Uiteraard doet M-Pact mee aan de landelijk actie NLdoet, waarbij het om twee dagen gaat met vrijwilligerswerk. “In Enschede zijn ongeveer 70 klussen en daar zijn zeker 450 tot 500 vrijwilligers mee actief’’, zegt Lily. “Bijvoorbeeld leerlingen in de leeftijd van 10-17 jaar van de Internationale School Twente, versieren en verpakken koekjes voor ouderen bij de Posten. Dit gebeurt in het M-Pact Doe Mee Huis Stroinkshuis op vrijdagochtend 13 maart.” aldus Lily.

Het Doe Mee Huis is een multifunctioneel buurtcentrum voor jong en oud waar gezelligheid centraal staat. Wekelijks vinden hier allerlei activiteiten plaats waar zowel de bewoners uit de buurt als andere belangstellenden aan deel kunnen nemen. Momenteel zijn er twee Doe Mee Huizien; één in Glanerbrug en één op de Stroinkslanden, van waaruit diverse activiteiten georganiseerd worden.

Zo is er bijvoorbeeld iedere woensdag en donderdag een heerlijke daghap te krijgen bij het Stroinkshuis. Er worden met grote regelmaat leuke workshops, markten en andere activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook wordt vanuit het Doe Mee Huis de 'Gezonde lunch' voor kinderen op een aantal basisscholen georganiseerd.

Belangeloos
NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er een gigantische keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets vinden dat bij hem of haar past. Daarnaast ziet het Oranje Fonds NLdoet als een ode aan de vele vrijwilligers die zich inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de Nederlandse samenleving. Zij maken het verschil in ons land.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

M-Pact
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van vrijwilligerswerk? Kijk dan op de website van M-Pact (www.m-pact.nl) voor leuke vacatures of bel 053-432 33 04 voor een afspraak. M-Pact Educatie-Participatie/Volksuniversiteit Enschede is gevestigd in Prismare aan de Lonnekerspoorlaan 122 en M-Pact Vrijwilligers zit in de openbare bibliotheek aan de Pijpenstraat 15 bij het Huis voor Taal & Meedoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden