10 medailles voor ROC van Twente tijdens Skills The Finals

Met 10 plekken op het erepodium waren de 28 finalisten van ROC van Twente goed vertegenwoordigd tijdens de Nederlandse kampioenschappen voor het mbo, Skills The Finals 2020.

Robbin Geerdink (Hengelo) en Mart Reekers (Vriezenveen) wonnen beiden goud, Robbin voor Lasser TIG en Mart voor Lasser Mag. Interieuradviseur Joy Arends (Mander) won ook goud. Het zilver ging naar Sjoerd Lubbelinkhof (Borne) voor CNC Frezen. Verder was er nog 6x brons voor kapster Fleur Wind (Almelo), applicatieontwikkelaar Remo Grado (Overdinkel), management assistent Sanne Schiphorst (Denekamp), Can Doven (Hengelo) en Celeste Westenbroek (Losser) voor Handhaver toezicht en veiligheid en de laatste bronzen medaille was voor fietstechnicus Joost de Zeeuw (Deventer). Deze finales vonden van 4 t/m 6 maart plaats in het WTC Leeuwarden en op enkele wedstrijdlocaties van ROC Friese Poort.

Trots op het Twentse vakmanschap
ROC van Twente is enorm trots op de prestaties van zijn finalisten. Met 28 finalisten was de Twentse beroepsopleider de tweede grootste in de rij qua aantal finalisten. Naast de 10 medailles, wisten nog eens 8 kandidaten de top 5 te bereiken. Studenten van ROC van Twente hadden zich voor 26 vakrichtingen van de totaal 50 vakwedstrijden geplaatst. Dit betekent dat alle finalisten die hebben meegedaan aan het NK tot de beste 8 van Nederland behoren.

ROC-docent en Skills Teamleader Natasja Bosvelt pleit voor deelname aan meer wedstrijden voor ROC van Twente. “Meedoen aan een Skills wedstrijd is een kans om boven jezelf uit te stijgen en helemaal op te gaan in de passie voor je vak. Die ervaring gun ik al onze studenten. Je kunt eigenlijk niet uitleggen hoe gaaf het is, dat moet je gewoon meemaken.” 

WorldSkills Netherlands
WorldSkills Netherlands zet zich in ter promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Skills The Finals 2020 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands, in samenwerking met ROC Friese Poort en andere mbo-scholen. Skills The Finals is één van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden