Karl Ernst Osthaus Museum
Karl Ernst Osthaus Museum (Foto: Werner J. Hannappel)

Concordia gaat op kunstreis naar Hagen en Bochum

Reisleider én kunstkenner Judith Hofmann neemt op vrijdag 27 maart alle geïnteresseerden mee naar Duitsland. Ditmaal gaat de verzorgde kunstreis van Concordia naar Hagen en Bochum, onder meer naar het Osthaus Museum en Museum unter Tage. Deze culturele dagtrip is inclusief rondleidingen, de busreis en een uitgebreide lunch. 

Karl Ernst Osthaus was een van de meest belangrijke Duitse kunstverzamelaars en mecenas van de beginnende 20e eeuw. Zijn eerste culturele project in zijn geboortestad Hagen was het oprichten van een kunstmuseum met de naam Folkwang Museum.
Speerpunt van de museumcollectie van het huidige Osthaus Museum is het expressionisme en kunst vanaf 1945 tot nu. De expressionistische collectie van het museum was vanaf 2015 vier jaar lang op tour door Europa en werd o.a. in Wenen en Stockholm getoond. Vanaf februari 2020 is deze collectie weer thuis in Hagen. De collectie bestaat uit werken van de Brücke-expressionisten en werken van de groep Blauer Reiter. Deelnemers aan de kunstreis worden rondgeleid in het gebouw en langs de werken. Aansluitend is er gelegenheid om zelf het Emil Schumacher Museum te bezoeken.

Museum unter Tage
Kleur is overal en levert vooral in de hedendaagse, nieuwe kunst steeds weer opnieuw impulsen om te kijken en na te denken. In de expositie Farbanstösse: Farbe in der neueren Kunst bij Museum unter Tage staat centraal wat verder gaat dan de directe ervaring van kleur. Vanuit dit concept worden er in deze tentoonstelling verschillende thema’s rondom het fenomeen kleur getoond. In deze ‘kleurrijke’ tentoonstelling is werk te zien van onder meer Yves Klein, Gotthard Graubner, Erich Reusch, François, Richard Serra, Josef Albers, Yves Klein, Arman en Nam June Paik. Ook in Museum unter Tage staat een rondleiding op het programma.

Praktische informatie
De kunstreis is op vrijdag 27 maart en start om 08.30 uur vanaf Enschede (met onder voorbehoud een opstap in Delden). Geïnteresseerden kunnen zich tot 23 maart aanstaande aanmelden via www.concordia.nl/kunstreis .
 De prijs voor de verzorgde busreis inclusief vervoer, lunch en rondleidingen is € 95,-. Onder meer oud-deelnemers en Concordiapashouders ontvangen hierop een korting.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden