Komende zaterdag geeft een imker uitgebreid advies over het belang van de bij in onze eigen achtertuinen. Laat je informeren over het nut en ondersteunen van deze harde werkers!
Komende zaterdag geeft een imker uitgebreid advies over het belang van de bij in onze eigen achtertuinen. Laat je informeren over het nut en ondersteunen van deze harde werkers! (Foto: )

Bijen zaterdag centraal bij Groencentrum Buurse

Ben jij er ook BIJ op zaterdag 14 mei? De imker is dan op bezoek op het groencentrum in Buurse!

BUURSE - De maand mei staat namelijk in het teken van de bij! Deze maand besteden zij samen met andere tuincentra en Tuinbranche Nederland extra aandacht aan dit kleine beestje. Want waarom zijn bijen zo belangrijk voor je tuin? En hoe kun je er voor zorgen dat er meer bijen in je tuin komen? Vraag het komende zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur aan de imker zelf! 


Ook Groencentrum Buurse geeft advies en tips over de juiste beplanting in de tuin. Kom zaterdag ook een verse aardbeien smoothie proeven! Want wist je dat je aan de aardbeienplantjes in je tuin kan zien, hoe het met de bijen in de omgeving gaat? Misvormde aardbeien kunnen een teken zijn dat er te weinig bijen zijn om de bloemen te bestuiven. Hoe zorg je voor meer bijen in je tuin? Plaats bijvoorbeeld een insectenhotel, kies voor inheemse planten, een bloemrijke tuin in alle seizoen en vermijd chemische middelen.

Groencentrum Buurse is gevestigd aan de Broekheurnerweg 35 in Buurse. Kijk voor meer informatie ook op: www.groencentrumbuurse.nl

Meer berichten