<p>De Jumbo aan de Raiffeisenstraat zoekt personeel.</p>

De Jumbo aan de Raiffeisenstraat zoekt personeel.

(Foto:)

Nieuwe Jumbo zoekt ‘nog heel veel personeel’

De nieuwe Jumbo aan de Raiffeisenstraat is naarstig op zoek naar personeel. Volgens winkelmanager Carmen Spanjer zijn er wel honderd vacatures te vervullen, van de vulploeg tot de versafdeling en ook kassamedewerkers. “Eigenlijk op alle afdelingen.’’

Enschede – De nieuwe Jumbo aan de Raiffeisenstraat komt in de oude melkhal, waar ook kantoren komen, een restaurant een boetiekhotel. Het pand wordt momenteel flink verbouwd.
De Jumbo krijgt een winkeloppervlakte van 1400 vierkante meter. De opening is op woensdag 15 juni. Het wordt de negende Jumbo in Enschede.

Het aantrekken van personeel is volgens Carmen Spanjer ‘niet heel makkelijk’. “We gaan over vijf weken open. En als nieuwe supermarkt heb je gewoon veel personeel nodig.’’

Speeddate sollicitatie

Om personeel aan te trekken wordt er elke zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur een zogeheten  speeddate sollicitatie gehouden. De eerste was afgelopen zaterdag al, waarbij de eerste personeelsleden al zijn vastgelegd. “We hebben een glazen container ingericht bij de oude melkhal en dan gaan we in gesprek met de sollicitanten. De eerste is zaterdag al aangenomen. Laat de mensen maar komen’’, zegt Carmen Spanjer. In de nieuwe Jumbo wordt een grote bierhoek ingericht om aan de wensen van de drinkers van speciaalbieren te kunnen voldoen. “We doen veel met lokale leveranciers’’, aldus Carmen Spanjer.

Meer berichten