Laus Steenbeeke. (Foto: Willem van Walderveen)
Laus Steenbeeke. (Foto: Willem van Walderveen) Foto: Willem van Walderveen

Liefst 170 kandidaten voor rol in Van Katoen en Water

Algemeen

Maar liefst 170 kandidaten deden zondag 1 mei auditie voor een van de (bij)rollen van het nieuwe theaterstuk Van Katoen en Water, over 600 jaar geschiedenis van Almelo.

Enschede - De kandidaten werden ontvangen in Almelo in het Stadslab op het Indiëterrein, met koffie, thee en iets lekkers, om vervolgens in een van de zalen van het Stadslab hun beste beentje voor te zetten, in de hoop op een rol in dit locatietheater.

Van Katoen en Water speelt in Almelo, maar de kandidaat-acteurs, zangers en dansers komen uit de hele regio. “Dankzij de theaterproducties die de afgelopen jaren in Twente zijn gehouden, is er een actieve spelersgroepachterban opgebouwd”, vertelt producent Ellen Wisse. “Naast bekende gezichten zien we ook veel nieuwe gezichten. Mensen hebben een voorstelling bijgewoond, zien hoe leuk het is en willen graag meedoen.”
Voor de voorstelling zijn dertig acteurs nodig. Daarnaast worden voorafgaand aan de voorstellingen ook acteurs ingezet op het voorterrein, en daarvoor zijn ook mensen nodig.

De hoofdrollen zijn bekend. Laus Steenbeeke speelt stadsarchivaris Bertus, die op zijn sterfbed het roerige verleden van Almelo doorleeft. Hij wordt verpleegd door Renée de Gruijl. Vertellers zijn Laurens ten Den en André Manuel. Merel Kappenburg en Bart Klop spelen een verliefd Almeloos koppel. De repetities starten 27 juli en duren tot 23 augustus. De speelperiode is van 24 augustus tot 11 september. Er zijn nog vrijwilligers nodig: zie www.vankatoenenwater.nl.

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56