<p>Beeld uit Ich Bin dein Mensch. (Foto: Christine Fenzl).</p>

Beeld uit Ich Bin dein Mensch. (Foto: Christine Fenzl).

(Foto: )

Nobody Has to Know in Concordia

Concordia heeft weer nieuwe films in de aanbieding deze week. Bijvoorbeeld Nobody Has to Know, een film die over geheugenverlies gaat. En de film Ich Bin dein Mensch is een romantische komedie. Ook is er een film met een nabespreking: Adaptation.

Ich Bin dein Mensch: romantische komedie over leven met een robot

Wetenschapper Alma werkt bij het vooraanstaande Pergamonmuseum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget, wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie.
Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd.
En zo ontmoet Alma Tom, het mechanische equivalent van haar perfecte levenspartner, die tot het absolute uiterste zal gaan om haar gelukkig te maken.

Nobody Has to Know: wat als onze herinneringen verdwijnen?

We vertrouwen op onze herinneringen om ons te vertellen wie we zijn. Maar wat als die herinneringen verdwijnen? Wiens verhalen komen er daarvoor in de plaats?
Dat is waar Phil (Bouli Lanners), een Waalse man op een afgelegen Schots eiland, mee worstelt. Na een hersenbloeding wordt hij wakker met geheugenverlies.
Millie (Michelle Fairley), de dochter van Phils baas, helpt hem om weer aan zijn eigen leven te wennen, vertelt hem waar hij vandaan komt, waar hij wel en niet van houdt, en dat zij een geheime verhouding hadden.
Het is weer voorzichtig aftasten, maar gaandeweg geven ze zich aan elkaar over.
Oude liefde roest immers niet. Maar was het wel oude liefde?

Housewitz: over hoe oorlog doorwerkt in een familieleven

In Housewitz onderzoekt dochter en filmmaakster Oeke Hoogendijk waarom haar moeder Lous al tientallen jaren weigert haar huis uit te gaan.
Lous is een typische “Jiddische mama”, een excentrieke, slimme, dwingende moeder met een snijdend gevoel voor humor.
In haar eigen gecreëerde isolement reist ze via haar tv’s en computers de hele wereld over.
Tegen het eind van haar leven doet Lous de deur open en laat haar dochter met haar camera’s binnen.

Adaptation: film en nabespreking over de ‘voice-over’ in ons hoofd

In Adaptation zijn we getuige van de ‘autobiografische’ worsteling van Charlie Kaufman, een onzekere, in zichzelf gekeerde scenarist die een non-fictieboek over orchideeën moet bewerken voor een film terwijl hij last heeft van een writer’s block.
Na de film bespreekt Judith Budde, directeur van opleidingscentrum Het Balkon, de psychologie van onze ‘ikken’: hoe krijg je meer regie over jezelf en kun je stukjes van jezelf bewust meer ruimte geven dan andere?
Budde biedt zo een verfrissende positieve manier om naar jezelf te kijken.

Filmpubquiz: gezellig quizzen bij Stanislaus Brewskowitch

Op zondagmiddag 8 mei hervatten we onze filmpubquiz weer!
Boordevol filmfragmenten, geluidsfragmenten, foto’s, makkelijke en minder makkelijke vragen over zowel Hollywood-films, klassiekers en Arthouse films. Kom, onder het genot van een drankje, gezellig mee quizzen bij Stanislaus Brewskovitch.

Meer berichten