<p>Het team van Special Tv bij elkaar. Vijfde van links Willie Oosterhuis.</p>

Het team van Special Tv bij elkaar. Vijfde van links Willie Oosterhuis.

(Foto: )

Special Tv met Sanne in de hoofdrol

‘Het wordt... gewoon... gewoon... Top Tv’. Dat zegt Sanne Droste die samen met Willie Oosterhuis een nieuw programma maakt voor RTV Oost. 

Enschede - Sanne Droste is een slimme jonge vrouw met het Syndroom van Down. Het komt er spontaan uit en ze is overtuigd. ‘Het wordt gewoon Top Tv!’.                                 In het Special Tv team is zij degene, die ‘alles regelt’. Zij leidt de redactievergaderingen en praat met het hele Special Tv team over waar de reportageduo’s naartoe gaan. ‘Special Tv’ brengt NEWS’ zal aankomende zaterdag op RTV Oost te zien zijn.

Sanne vormt een duo met Willie Oosterhuis, die haar mag assisteren. Op de redactievergadering op woensdagmorgen bepaalt het gehele Special Tv team samen hoe de talkshow er uit zal zien. Welke bekende artiest komt? Welke Olympische sporter? welke Special Olympische sporter en welke reportages gaan de vier duo’s maken. Daarna gaan de duo’s op pad.

Nieuws, entertainment, weer en sport zijn de thema’s. Vijf weken voor aanvang van de Special Olympics, die plaats vinden van 10 tot en met 12 juni in Overijssel.

Het Special Tv team bestaat uit zes duo’s én de stem van de show. De zogenaamde Voice Over komt van Thijs Fleer uit Losser. Thijs is woonachtig op het Losser Hof, omdat hij een vorm van autisme heeft. Het zal Thijs hier en door best beperken, maar het weerhoudt hem niet om een heel goede radiopresentator- en podcastmaker te zijn.

Thijs heeft, met het team van Patchanka Producties in de MWorks Studio van Maarten de Groot in Enschede, een ronkende aankondiging ingesproken voor ‘Special Tv brengt NEWS’. Je krijgt gewoon kippenvel als je hoort hoe Thijs eindigt met ‘Hier zijn uw presentatoren Keizer en VandenBrink’...

Het Special Tv team is op dit moment de eerste show aan het voorbereiden.
Het laatste nieuws over de Special Olympics horen we in een reportage van het NEWS-duo Adri en Marcel, het Entertainment-duo Michel en Edwin gaan naar het bevrijdingsfestival, het weer horen we van Sharon en Remco en het Sport-duo Kelly en Raimon zoeken oud-wielrenner en Olympiër Rob Harmeling op. Rob is met een heel bijzonder project bezig, dat alles te maken heeft met ‘iedereen kan zichzelf overwinnen’.

Special Tv is een samenwerking van RTV Oost, Aveleijn, Special Olympcs en Patchanka Producties en is in de maand mei en de eerste week van juni 2022 top de zaterdagavond te zien op RTV Oost.

Meer berichten