'Belangrijk is dat er een goede klik is', aldus Jaap van Tilburg.
'Belangrijk is dat er een goede klik is', aldus Jaap van Tilburg.

Jobhulpmaatje zoekt deelnemers

Algemeen

Een extra steun in de rug bij het vinden van een passende baan in Enschede en omgeving. Dat is eigenlijk het werk van Jobhulpmaatje. Op dinsdag 10 mei houdt Jobhulpmaatje een informatieavond op het adres Heidestraat 9.

Enschede - Bij Jobhulpmaatje Enschede weten ze dat het best moeilijk kan zijn passend werk te vinden. Zelfs nu er best wel veel vacatures zijn. “Daarom bieden we persoonlijke ondersteuning door gemotiveerde en gecertificeerde maatjes. Ook bieden we een groepstraining aan in JobGroups, waarin je samen met anderen je zoektocht naar een baan richting en kracht kan geven’’, zegt Jaap van Tilburg van Jobhulpmaatje.

Wie werk zoekt en meer wil weten over de ondersteuning van Jobhulpmaatje kan zich aanmelden voor de start- en informatieavond op dinsdag 10 mei. “Daarbij krijg je inzicht in de begeleiding die vrijwel gratis beschikbaar is. Je betaalt alleen 25 euro voor het werkboek. Je krijgt dan ook contact met de mededeelnemers in de JobGroup en krijgt inzicht in de ondersteuning door een maatje.’’

De avond start om 20.00 uur en vanaf 19.45 uur is er een inloop. “Iedereen die graag een extra steuntje in de rug zou willen hebben bij het zoeken naar passend werk is welkom, ook als je de Nederlandse taal nog niet zo goed machtig bent of nog niet zo bekend bent met de Nederlandse cultuur. Via onze maatjes bieden we een uitgebreid netwerk aan met werkgevers in Enschede en omgeving’’, aldus Van Tilburg. “Een Jobhulpmaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die graag naast een werkzoekende staat. Een maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee over mogelijkheden om (on)betaald werk te vinden.’’

Ook mensen die geïnteresseerd zijn in de vrijwilligersfunctie van Jobhulp-maatje of van JobGroup-trainer zijn van harte welkom op deze avond. Speciaal voor de vrijwilligers is er een extra ontmoeting van 19.00 tot 19.30 uur. De avond wordt begeleid door een coördinator van Jobhulpmaatje en een JobGroup trainer. Aanmelden kan via jobhulpmaatje-enschede.nl. 

Van Tilburg: “Iedereen die interesse heeft is welkom! Het bijwonen van de avond is uiteraard gratis.

Voor meer informatie en contactgegevens: https://jobhulpmaatje-enschede.nl/

Een Jobhulpmaatje gaat op regelmatige basis samen met de werkzoekende op ontdekkingstocht. “Wat zijn de talenten, wat is passend werk voor de werkzoekende? Hij of zij ondersteunt bij opdrachten uit het werkboek en bij vragen die er zijn. Denk aan het motiveren en begeleiden bij het zoeken van vacatures, het schrijven van een sollicitatiebrief of het voorbereiden op een sollicitatiegesprek. De maatjes inspireren de werkzoekenden, delen de ervaringen en reiken netwerkcontacten aan’’, aldus Jaap van Tilburg.

Afbeelding
'Ik kom zelfs de kraanvogel tegen' 8 jun., 15:39
Afbeelding
Solar Boat Twente wint Regatta in Enkhuizen 8 jun., 14:23
Afbeelding
'Echte arbeidersclub' UDI is 90 jaar 8 jun., 13:24
Afbeelding
PW houdt internationaal veteranentoernooi 8 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 8 jun., 09:34
Afbeelding
De mening van Enschede: Armoede in 053 7 jun., 18:24
Afbeelding
Helemaal rood! 7 jun., 17:42
Afbeelding
Hoe kun je Duits personeel het beste inzetten om de Duitse markt te veroveren? 7 jun., 15:49