Vaclav Cerny in duel met Kasper Lunding. (Foto: FC Twente Media/Bas Everhard). Cerny werd tegen het hoofd geslagen door een Heraclesfan. Foto: BJ Everhard

‘Een beetje een gekke wedstrijd’

Algemeen

FC Twente had zaterdag in de derby tegen Heracles Almelo lange tijd een man meer, maar kwam niet verder dan een gelijkspel, 1-1. “Het was een beetje een gekke wedstrijd’’, zegt Vaclav Cerny die de tweede helft speelde. “Uiteindelijk is het jammer dat je het niet uitspeelt met een man extra.’’

Enschede – Sinan Bakis maakte de 1-0 en Ricky van Wolfswinkel de 0-1, maar toch bleef het 0-0 door tussenkomst van de var. De var zorgde ook voor de rode kaart van Anas Ouahim na een charge op Dimitris Limnios.
Met een man minder kwam Heracles op 1-0 na een prima uitbraak en een goal van Noah Fadiga, waarna Gijs Smal de 1-1 fraai binnenschoot uit een vrije trap.
In de tweede helft ging Twente op zoek naar de zege, maar waren de betere kansen juist voor Heracles. “Het was een aparte wedstrijd’’, zegt Vaclav Cerny. “Sowieso stonden ze heel erg compact in de tweede helft. En ze waren sterk in de omschakeling. Ze bleven gevaarlijk. Wij speelden niet comfortabel. We waren niet snel en dodelijk genoeg aan de bal. We hebben niet veel kunnen creëren. We hadden niet de rust om het balletje te laten gaan op de hoogste snelheid.’’

Of het door het kunstgras kwam dat Twente het lastig had? Cerny: “Dat kun je niet als excuus gebruiken.’’

Cerny was in de rust de vervanger van Virgil Misidjan. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen Sparta viel de Tsjechische aanvaller goed in en nu kreeg hij van trainer Ron Jans de hele tweede helft om Twente aan de winst te helpen. Cerny: “Eerlijk gezegd had ik een prima gevoel meegenomen uit de wedstrijd tegen Sparta. Ik probeerde mijn ding te doen, was vast aan de bal. Ik heb ook geen slecht gevoel overgehouden aan mezelf. Maar er waren weinig momenten om dat laatste balletje goed te geven. Ik praat veel met de trainer. In het begin wil je te snel dat je terug bent. Nu geef ik mezelf wat meer rust. Het gaat stapje voor stapje de goede kant op.’’

Halve misstap

Door de halve misstap in Almelo leek Twente de drie punten voorsprong op nummer vijf AZ te verspelen, maar Vito van Crooy schoot Sparta ver in de extra tijd nog naar de 1-1 in de wedstrijd van Sparta tegen AZ. “Ik heb gehoord dat er vanuit de spelersgroep een positief berichtje naar hem is gestuurd’’, lacht Cerny. “We hoorden het in de bus. Dit soort kleine dingetjes kunnen heel beslissend zijn.’’

FC Twente speelt komende zaterdag om 18.45 uur wedstrijd numero 32 in De Grolsch Veste tegen Fortuna. AZ speelt zondag tegen Ajax en Feyenoord tegen PSV.
Op woensdag 11 mei, om 20.00 uur, volgt wedstrijd numero 33, in De Grolsch Veste tegen FC Groningen.
Op zondag 15 mei, bij speelronde 34, is het Feyenoord - FC Twente. Cerny: “We moeten leren van de wedstrijd tegen Heracles en ons goed voorbereiden op de wedstrijden tegen Fortuna en Groningen. Twee thuiswedstrijden. Hoe fijn zou het zijn als we ons direct zouden plaatsen voor Europees voetbal.’’

Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 23 uur geleden
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt gisteren
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20