De cheque werd op 17 februari door  Henk Roekevisch namens het Stimuleringsfonds overhandigd aan het bestuur van de Stichting Twents Gitaarfestival. (Foto: PR)
De cheque werd op 17 februari door Henk Roekevisch namens het Stimuleringsfonds overhandigd aan het bestuur van de Stichting Twents Gitaarfestival. (Foto: PR) (Foto: )

Rabobank steunt project Gitaar in de klas' van Twents Gitaarfestival

Tijdens het Hemelvaartsweekend van 21 tot en met 24 mei 2020 presenteert het 15e Twents Gitaarfestival in Enschede weer een reeks bijzondere concerten en activiteiten. Eén van de activiteiten die veel lof en belangstelling oogst is het project ‘Gitaar in de klas.’

Enschede - Op 10 december 2019 heeft het Stimuleringsfonds Rabobank Enschede-Haaksbergen besloten de aanvraag voor 'Gitaar in de klas' te honoreren en een donatie van 1.500 euro toe te kennen. (zie foto). De bijdrage zal besteed worden aan de aanschaf van zes lesgitaren en het resterende bedrag kan binnen het project besteed worden aan honoraria voor gitaarleraren. Overige deel van de kosten voor gitaarleraren wordt gefinancierd door Eurostrings, het Europese samenwerkingsverband tussen 17 gitaarfestivals waarin het Twents Gitaarfestival reeds een aantal jaren de Nederlandse partner is.

In totaal is er nu budget voor lessen op vier Enschedese basisscholen: OBS Park Stokhorst, CBS Anna van Buren, OBS de Esmarke en OBS Het Pathmos. Vorig jaar is 'Gitaar in de klas als pilot aan enkele scholen aangeboden. Kinderen, leerkrachten en ouders reageerden erg enthousiast. Dit jaar hadden zich 13 scholen aangemeld, door loting is uiteindelijk bepaald welke vier scholen de gelukkigen waren. Om hen voldoende aandacht te kunnen geven worden de lessen in groepjes van maximaal 10 kinderen gegeven, door goede gitaarleraren die ervaring hebben met lesgeven aan jonge kinderen. De kinderen krijgen aan het begin van de les gelijk een gitaar in handen en gaan aan de slag zonder dat zij muziek leren lezen.

Twents Gitaarfestival
Op het 15e Twents Gitaarfestival zijn optredens van artiesten uit binnen- en buitenland, een festivalensemble-dag voor beginnende tot gevorderde gitaristen van alle leeftijden, workshops en de Kaj’s Guitarstore competition. Vijf Europese talentvolle EuroStrings Artists, uit Slovenië, Engeland, Kroatië, Spanje en Servië, zijn geselecteerd vanuit het Europese samenwerkingsproject Eurostrings en verzorgen concerten en masterclasses in Enschede en de regio.

EuroStrings wordt medegefinancierd door het Creative Europe Programma van de Europese Unie van 2017 t/m 2021. Op het buitenpodium op de Oude Markt staan op Hemelvaartsdag blues- en rootsartiesten en op de zondag vindt daar de 2e TGF Fingerstyle Award plaats. Ook op zondag is in de Grote Kerk op de Oude Markt wederom de prachtige Gitaarmarkt in samenwerking met Kaj’s Guitarstore.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden