Afbeelding

Aanjager van de gymsport

Algemeen

“Het is eigenlijk net als zwemles, dat moet je ook hebben gedaan. En daarom zijn wij aanjager van de gymsport in de regio. Uit onderzoeken komt naar voren dat kinderen in ons land motorische beweegachterstanden hebben.
En dat hun brede motoriek veel meer gestimuleerd kan worden door de gymsport. Dat is heel belangrijk voor het verdere leven; als (jong)volwassene heb je er veel voordeel bij als je vroeger regelmatig hebt gegymd.’’

‘’Vanuit onze gymvereniging proberen we daarom de gymsport meer in the picture te krijgen. Zo bieden we Nijntje Beweegt en Nijntje Pleintjes, een gymprogramma voor de allerkleinsten. We maken zo bewegen en gymmen op een laagdrempelige manier zichtbaarder bij ouders.
Gymnastiek is ook prima te koppelen aan het speciaal onderwijs. Daar geven de Special Olympics van dit jaar ook een mooi podium voor.
Onze club zoekt daarnaast ook actief de samenwerking met voetbalverenigingen. Gymnastiek brengt creativiteit en lenigheid in de voetbaltraining. Je krijgt hierdoor betere voetballers.’’

‘’Vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord hebben we de mogelijkheid gekregen om assistent trainers op te leiden. Als we investeren in de zichtbaarheid van de gymsport, moeten we ook zorgen dat we voldoende geschoolde trainers hebben. Door het Akkoord hebben we nu 24 jonge trainers vanaf 14 jaar kunnen opleiden in Enschede.

‘Sportlust heeft rond de 700 leden’

 De jonge trainers zien het assisteren als bijbaantje en we hopen dat ze het zo leuk vinden dat ze willen doorstromen om trainer te worden. Sportlust heeft rond de 700 leden, we huren zo’n 100 uur per week gymzalen in Enschede. Daar zijn veel trainers en assistenten voor nodig.
Door jonge mensen de opleiding assistent-trainer te laten volgen met doorgroeimogelijkheid naar trainer in de toekomst, kunnen we blijven groeien.
Daarnaast kunnen we oogsten door nog veel meer kinderen te helpen met het verbeteren van hun motorische vaardigheden.”

Saskia Smit – bestuurslid G.V. Sportlust Enschede

Zit jij goed in je vel? Dat is een vraag die tegenwoordig speelt bij veel mensen. Of je het nou bij anderen checkt, of jezelf afvraagt; het gaat erover. In Enschede is ‘samen goed in je vel’ het credo van het Sport-, Beweeg- en Leefstijl akkoord. De set van afspraken in dat Akkoord gaan over simpele zaken: gezondheid en geluk. In beweging komen is wat daarbij helpt. En dat kan op allerlei manieren. Door te sporten, mensen te ontmoeten, je leefstijl te verbeteren of …? Bedenk het maar! En dat is precies waar het Akkoord voor is. Ideeën mogelijk maken. Heb jij een idee voor meer beweging in de stad? Deel deze dan op www.samengoedinjevel.nl.

Je leest er ook over al die andere ideeën die door het Sport-, Beweeg- en Leefstijl akkoord Enschede al zijn mogelijk gemaakt.

Column Saskia Smit / Leefstijl akkoord

Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 22 uur geleden
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 23 uur geleden
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56
Studentenwoning op de campus van Universiteit Twente.
De mening van Enschede: Een krap woningaanbod in onze stad? 26 mrt, 12:09
Open Huis bij Het Palet en de Triangel. (Foto: Patrick van der Horst)
De Triangel en Het Palet houden een Open Huis 26 mrt, 07:47