Biergenietschap organiseert proeverij met zes finalisten.
Biergenietschap organiseert proeverij met zes finalisten. (Foto: PR)

Wat is het lekkerste bier van Twente?

Op 20 maart vindt de finale plaats van de verkiezing van Het Lekkerste Bier van Twente. In het kader van haar eerste lustrum organiseert het Twents Bier Genietschap deze proeverij. In de afgelopen maanden selecteerde zij uit de bijna veertig inzendingen de zes finale-bieren. Tijdens het slotevenement kan publiek meeproeven en -oordelen over het lekkerste bier.

Enschede - Het Twents Bier Genietschap komt maandelijks bijeen bij Café De Vluchte in Enschede. Daar vindt ook de finale plaats op vrijdagavond 20 maart. Bij die gelegenheid is ruimte voor 150 bierliefhebbers. Zij kunnen de zes finale-bieren proeven en meestemmen over het Lekkerste Bier van Twente. De kaartverkoop is intussen gestart en al meer dan de helft van de kaarten is verkocht.

De zes bieren die in de finale staan komen uit uiteenlopende categorieën en van even zoveel verschillende Twentse brouwers. “Het is een mooie diverse selectie, goed voor een avond serieus proeven,” laat Wiro Kuipers namens de organisatie weten. “In de laatste weken hebben we in verschillende panels geproefd van de verschillende inzendingen om de uiteindelijke finalisten aan te wijzen. De panels proefden zonder te weten welke bieren ze voor zich hadden. Die zelfde ervaring bieden we de bezoekers op 20 maart.” Aan het einde van die avond wordt bekend gemaakt welke bieren men voorgeschoteld kreeg en wat de uiteindelijke winnaar is.

Kaarten voor de finale kosten 12 euro per stuk. Voor dat bedrag ontvangen bezoekers één proefglas van elk van de zes finale-bieren. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via de website www.lekkerstebiervantwente.nl. Op die website is ook nadere informatie te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden