Jan Siebelink
Jan Siebelink (Foto: Sacha de Boer)

Auteur Jan Siebelink in de Bibliotheek Enschede

Enschede - In het kader van de Boekenweek (7 t/m 15 maart 2020) is Jan Siebelink te gast in de Bibliotheek. Hij leest voor, wordt geïnterviewd door Marjon Kok (Tubantia) en beantwoordt vragen van het publiek. Na afloop signeert hij zijn boeken. Jan Siebelink veroverde met zijn roman ‘Knielen op een bed violen’ een uitzonderlijk groot en breed publiek. Kom ook naar deze boeiende literaire avond op:

Datum: 12 maart 2020
Inloop: 19.00 uur
Programma: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: STOET, Pijpenstraat 15 in Enschede
Kosten p.p.: € 10,00 bibliotheekleden (o.v.v. bibliotheekpas)
€ 12,50 voor niet-leden
Online kaartverkoop via: www.bibliotheekenschede.nl

Over Jan Siebelink
Jan Siebelink werd in 1938 geboren in Velp, waar zijn vader een bloemisterij had. Na de ulo werd hij onderwijzer en vervolgens via een avondstudie docent Frans. Tijdens zijn studie Franse taal- en letterkunde kwam hij in aanraking met het werk van de decadente fin-de-siècle auteur J.-K. Huysmans, een Franse schrijver met een Nederlandse naam.

Diep onder de indruk van diens werk, vertaalt Siebelink één van zijn werken en wordt gegrepen door het schrijven. Na het inleveren van de vertaling schrijft hij dezelfde dag nog zijn eerste verhaal, dat de opmaat zal blijken te zijn van zijn debuut Nachtschade in 1975. Het werk valt op door zwartromantische motieven als verval, dood en religie. Siebelink gebruikt in zijn werk autobiografische elementen en schrijft over zijn jeugd, over scholen, over wielrennen, maar hij heeft ook historische romans en essays geschreven.

Zijn nieuwe boek ‘Maar waar zijn die duiven dan’ verschijnt begin mei.

Meer berichten