Lute Hoekstra
Lute Hoekstra (Foto: PR)

Harmonie Orkest Twente viert 75 jaar bevrijding

Enschede - Harmonie Orkest Twente viert op zaterdag 14 maart dat het 75 jaar geleden is dat Twente (en daarna heel Nederland) werden bevrijd van de bezetting door de Duitsers.

In het programma wordt achtereenvolgens aandacht besteed aan de duistere jaren van de bezetting, de Holocaust (onder meer door het dagboek van Anne Frank), de strijd en natuurlijk uiteindelijk de bevrijding. Het programma is opgezet als raamvertelling, waarin aan de hand van een waargebeurd verhaal de verschillende gebeurtenissen zullen worden toegelicht door verteller Han Olde Agterhuis. Solistische medewerking wordt hierbij verzorgd door Maureen Bakker-Gaasbeek (zang) en Meike Abels (viool).

Het concert zal worden afgesloten met het afscheid van dirigent Lute Hoekstra. Hij zal hierbij zelf soleren op klarinet in het klezmer nummer Doina.

Het concert is mee te maken op zaterdag 14 maart vanaf 20.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel 139 in Enschede. Entree (inclusief één consumptie) 7,50 euro, kinderen 5 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden