Suzanna Jansen, Jeroen van Kan en Franca Treur.
Suzanna Jansen, Jeroen van Kan en Franca Treur. (Foto: PR)

Voorjaarsmanifestatie SLME: Rebellen en dwarsdenkers

Enschede - Zondag 8 maart houdt SLME haar jaarlijkse voorjaarsmanifestatie. Te gast zijn dan Suzanna Jansen en Franca Treur. Twee schrijvers, twee posities, twee mensen die iets over de wereld van nu zeggen in hun werk. Maar zijn ze hierin rebellen of dwarsdenkers. Jeroen van Kan gaat met beide schrijvers in gesprek over hoe zij zich in hun werk verhouden tot de wereld.

Suzanna Jansen (1964 journalist en auteur). Na haar journalistieke carrière in o.a. Moskou is ze als freelancer research werkzaam geweest voor diverse documentaires. Tijdens die onderzoeken stuitte zij op de roemruchte bedelaarskoloniën in Veenhuizen. Dit mondde uit in haar boek ‘Het pauperparadijs’. Van haar hand verschenen ook ‘De pronkspiegel’, ‘Ondanks de zwaartekracht’ en ‘Wael’ (het verhaal van een jongen uit Syrië die zijn wereld langzaam ziet afbrokkelen). Dichter op de huid van de tijd kun je niet zitten.

Franca Treur (1979 schrijfster en freelance journalist). Treur groeide op in een bevindelijk gereformeerd boerengezin in het Zeeuwse Meliskerke. Na haar middelbare school studeerde ze psychologie en later Nederlands en literatuurwetenschap. Gedurende haar studententijd was ze actief lid van het dispuut Panoplia, onderdeel van de landelijke reformatorische studentenvereniging.

In oktober 2009 verscheen haar eerste boek ‘Dorsvloer vol confetti’ een psychologische roman over een meisje dat eind jaren tachtig, begin jaren negentig in Zeeland opgroeit in een traditioneel en gelovig boerengezin.

Jeroen van Kan (1968, journalist, TV-presentator en dichter) is bekend van verschillende radio en TV programma’s en is daarnaast actief als redacteur van literaire tijdschriften, hij publiceerde gedichten onder het pseudoniem Wesley Albstmeyer en in juni 2017 verscheen zijn debuutbundel ‘De wereld onleesbaar’.

Locatie: Gobelinzaal Rijksmuseum Twenthe, Enschede.
Aanvang 14.30 uur. Entree € 7,50. SLME- donateurs, Vrienden van het Rijksmuseum en jongeren tot 18 jaar gratis.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van het museum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden