Crossfietsen worden getest.
Crossfietsen worden getest. (Foto: Sportaal)

Nieuw spelmateriaal in sportaccommodaties

Sportaal beheert sportaccommodaties in Enschede. Zij vindt het belangrijk dat de accommodaties niet alleen veilig en schoon zijn, maar wil het onderwijs ook een eigentijds aanbod bieden. Daarom staan sinds deze week op een vijftal locaties MobieZ materiaalsets.

Enschede - MobieZ zijn roulerende materiaalsets die een aanvulling vormen op de klassieke materialen zoals kast, mat, springplank, etc. De MobieZ die door Sportaal zijn aangeschaft bevatten materialen waardoor vakleerkrachten in hun gymlessen onder andere kunnen fietscrossen, boksen of freerunnen. De materiaalsets zijn uitgebreid in de praktijk getest door leverancier Nijha.

De vakleerkrachten die met de materialen gaan werken zijn erg enthousiast. ‘Met het nieuwe materiaal kunnen we mee met de beweegtrends zoals freerunnen. Kinderen zullen verrast worden door het nieuwe aanbod.’ aldus Maikel Horst, vakleerkracht van basisschool La Res. MobieZ activiteiten zijn gebaseerd op leerlijnen en kunnen eenvoudig worden ingepast in hun eigen vakwerkplan. Ook past het binnen het gedachtengoed van ASM (Altletic Skills Model) waarbij uit wordt gegaan van veelzijdig bewegen.
Elke schoolvakantie rouleren materialen tussen de sportaccommodaties zodat er constant een vers aanbod van beweegmateriaal is. De materialen worden niet alleen tijdens de gymlessen in gezet maar ook tijdens de instuif-activiteiten die Sportaal zelf buiten schooltijd organiseert.

Brug naar vereniging

Een pilot met MobieZ in Deventer is een doorslaand succes gebleken. Aschwin Lankwarden, destijds directeur van Sportbedrijf Deventer kijkt er met plezier op terug: ‘Er hebben zich kinderen spontaan opgegeven bij de judoclub nadat ze op school in aanraking waren gekomen met judo in echte pakken op een echte judomat. Kinderen lopen niet meer naar de gymzaal maar rennen erheen in afwachting van wat er deze week voor nieuws is. Groepsleerkrachten zijn ook weer enthousiast. De passie is terug in de sporthal.’

Meer berichten