Inschrijving geopend voor goedkope stroom nieuw project Enschede Energie

Coöperatie Enschede Energie (CEE) en Energie Coöperatie Buitengebied Enschede (ECBE) starten met een nieuw zonnepaneelproject. Op vier opslagboxen van Het Mors aan de Haaksbergerstraat 705 worden 700 zonnepanelen geïnstalleerd. De daar opgewekte duurzame elektriciteit komt beschikbaar voor bewoners van wijken in Zuid en West Enschede. In totaal kunnen zo’n 65 huishoudens hiervan duurzame stroom afnemen.

Op dit project wordt de postcoderoosregeling toegepast. Daardoor kunnen coöperatieleden stroom van het project afnemen met 4 cent korting per kWh. Voor een gemiddeld huishouden scheelt dat al gauw zo’n € 100,- tot € 150,- per jaar. Geïnteresseerden kunnen zich nu inschrijven om mee te doen met dit zonnedak.

Ook is het mogelijk te investeren in het project, door certificaten te kopen van € 100,-. De looptijd is 15 jaar. De certificaten geven een jaarlijks rendement van 5% per jaar. Ingeschreven kan worden voor minimaal 1 en maximaal 50 certificaten. Er zijn nog enkele certificaten beschikbaar.

Meer informatie over de postcoderoosregeling, de certificaten en de wijken die mee kunnen doen, is te vinden op de website van Enschede Energie: www.enschede-energie.nl

De gezamenlijke coöperaties organiseren op donderdag 5 maart van 19.30 tot 21.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst voor geïnteresseerden in het Verenigingsgebouw in Usselo (Haaksbergerstraat 821). Belangstellenden zijn daar op 5 maart van harte welkom.

Men zich aanmelden via info@enschede-energie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden