Bijna 100 judoka's op trainingsdag Judosport Oost
Bijna 100 judoka's op trainingsdag Judosport Oost (Foto: Richard Snippe)

Judoka’s goed voorbereid voor het NK door Trainingsdag Judosport Oost.

ENSCHEDE- Zaterdag 22 februari kwamen 93 judoka’s van verschillende judoclubs uit het Noorden en Oosten van Nederland naar Enschede voor een gezamenlijke trainingsdag. Judosport Oost had deze georganiseerd voor judoka’s van -12 tot en met -21 jaar.

Onder leiding van trainers Sirach Cooiman en Stijn Jager werden de judoka’s op verschillende manieren uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Door uit de vertrouwde situatie van je eigen club te stappen kun je intensiever trainen omdat je de tegenstander niet zo goed kent. Dit is een groot voordeel van een gezamenlijke training met andere judoclubs.

En een intensieve training kunnen vooral de oudere judoka’s deze weken goed gebruiken. Judoka’s -18 bereiden zich voor op het NK in Den Haag aanstaande zaterdag 29 februari. Op 7 maart gaan de judoka’s -21 naar Almere voor het NK. (Judoka’s -15 hebben het NK eind dit jaar op het programma staan)

Naast de techniektraining in de dojo vond buiten ook een hardlooptraining plaats. Tussendoor genoten de judoka’s van een goed verzorgde lunch, geregeld door de catering van Judosport Oost. De judoka’s gingen met een tevreden gevoel richting huis. Kijk voor een foto-impressie van deze dag op facebook.com/judosportoost.

Meer berichten