Twentse rockband The Interns brengt tweede EP ‘Partners in Crime’ uit

De energieke rockband The Interns brengt op 20 februari haar nieuwe EP ‘Partners in Crime’ uit. De 6-nummerige plaat staat vol met stevige rocktracks met teksten die je gauw zult willen meezingen. Eerder speelde de band, inmiddels woonachtig in respectievelijk heel Nederland, onder andere met de Amerikaanse rockband Fall Out Boy.

REGIO - Na debuut EP ‘Sun’ heeft de band er specifiek voor gekozen om terug naar haar roots te gaan en tijdens het maken van deze EP geheel te kiezen voor Twentse partners. Zanger Martijn: “Sinds we tegenwoordig gespreid door Nederland wonen, maar al onze roots echt in Twente liggen, vonden we het erg tof om op deze manier samen te werken met allemaal talent uit Twente. Te vaak ligt de focus op de randstad, of zelfs het buitenland, waar kansen voor succes vaak groter lijken. Ik geloof echter dat er juist ontzettend veel talent in onze regio te vinden is.”

Zo zijn alle nummers opgenomen op de boerderij van drummer Jorrit Kiewik in Lonneker, in samenwerking met Lennart Brugman Productions uit Enschede. Voor het beeldmateriaal en ontwerp van de hoes vonden zij een partner in Tjeerd Derkink uit Hengelo. Voor de titeltrack en eerste single ‘Partners in Crime’ hebben zij een videoclip geschoten op voormalig Vliegveld Twente met Tim Dalhoeven van Hojeba Media uit Almelo, ook deze zal 20 februari op YouTube verschijnen.

Producent Lennart Brugman uit Enschede: “De eerste keer dat ik The Interns in haar studio bezocht werd ik helemaal weggeblazen van de energie van deze band. Met deze opnames heb ik geprobeerd deze ervaring over te brengen naar het grotere publiek. De sound die je hoort op de plaat, is daadwerkelijk de sound van de band. Waar vaak bekende studios als Abbey Road worden gekopieerd, hebben we hier juist specifiek het geluid van de eigen studio op de Twentse boerderij opgenomen. Ik ben er dan ook trots op dat de energie en volle klank van de band goed overkomt.”

The Interns speelt alternatieve rock met een lading vol energie. Met inspiratie uit de Britse rockscene, met onder andere Biffy Clyro, Royal Blood en Nothing But Thieves, bewezen deze vier mannen zich reeds op nationale en internationale podia. Met supports voor bands als Blitz Kids (UK), Palisades (USA), Our Last Night (USA) en Against the current! (USA), en de aftershow van Amerikaanse rockband Fall Out Boy in het Amsterdamse AFAS Live. Met hun keiharde drums, scheurende gitaren en pompende bas, is geen podium te groot voor deze band.

Meer berichten