Bijdrage Oranjefonds voor Buurtbemiddeling Enschede

Buurtbemiddelaars komen steeds vaker in contact met bewoners waarbij buren aangeven dat de buurvrouw vreemd reageert of raar gedrag vertoont. Ze hebben het gevoel dat er iets niet klopt. Vaak blijkt dit onderbuikgevoel te kloppen. Het zijn bewoners met onbegrepen gedrag of een niet-aangeboren hersenletsel. Dit kan tot onbegrip leiden bij buren.

Enschede - Om buurtbemiddelaars van de juiste handvatten te voorzien, heeft Buurtbemiddeling gevraagd om een financiële bijdrage bij het Oranje Fonds. Het fonds stelt 1000 euro beschikbaar. Door bemiddelaars te voorzien van meer kennis en kunde kunnen wij de groep mensen met onbegrepen gedrag beter helpen en ervoor zorgen dat er begrip komt voor elkaar. Hoe eerder wij inzien dat er “iets” anders aan de hand is, hoe beter wij ons traject kunnen aanpassen om de juiste hulp te bieden.

Hiervoor wordt in het najaar de training Niet Zichtbare Beperkingen en Onbegrepen gedrag aan geboden. Een training bestaande uit drie dagdelen waarbij ingezoomd wordt hoe mensen met onbegrepen gedrag te herkennen. En wat is ervoor nodig om ervoor te zorgen dat deze mensen beter begrepen worden in hun omgeving.Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving.

Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer berichten