Geslaagde judo3daagse in de voorjaarsvakantie
Geslaagde judo3daagse in de voorjaarsvakantie (Foto: Rianna Snippe)

Geslaagde judo3daagse JudosportOost

ENSCHEDE- Tijdens de voorjaarsvakantie organiseerde Judosport Oost de jaarlijkse Judo3daagse. In de dojo Twentehallen maakten 34 kinderen tussen de 6 en 12 jaar elke dag op een speelse manier kennis met een andere judo-uitdaging.

Maandag was het thema 'handig leren bewegen op de grond' Onder leiding van trainer Stijn Jager en Kay Magrië werden de algemene motoriek en de kracht in de handen versterkt. Daarna werd er een nieuwe techniek uitgelegd waarbij de grotere kinderen, die de techniek snel doorhadden, de kleineren goed konden helpen. Hiermee was de eerste van de drie stempels in het judopaspoort binnen.

Dinsdag kwam kickboks trainer David Koopman op bezoek. Er zijn verschillende stoot- en traptechnieken behandeld. Naast de technieken heeft trainer David het met de kinderen gehad over het reageren en ontwijken op aanvallen van de tegenstander.

Als afsluiter van de judo3daagse stond woensdag worstelen centraal. De kinderen leerden van trainer Sirach Cooiman, Renée van Harselaar en Carmo Waszink zonder jasje met elkaar te stoeien. Ook mochten de benen vandaag gepakt worden, tot grote hilariteit van de judoka’s.

Met een hoop lol, veel zweetdruppels en leuke verrassingen was ook deze Judo3daagse weer een succes. Wil je volgend jaar ook meedoen? Houd de website www.judosportoost.nl en Facebook in de gaten zodat je je op tijd aan kunt melden.

Meer berichten